Лайм

Центр розбомблений вщент: Олександр Педан показав фото с деокупованого Ізюма

Телеведучий розповів, як живе місто після окупації

Український шоумен, відеоблогер та волонтер Олександр Педан відвідав звільнені міста та села Харківщини. Він подивився, як живе Ізюм після окупації та як виглядає найбільший мікрорайон Харкова Північна Салтівка після безперервного обстрілу росіян.

Кадрами та емоціями від поїздки телеведучий поділився у своєму Instagram. Педан зазначив, що ці фото та відеоматеріали не можуть передати всього того жаху, який після себе залишив "руській мір".


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Oleksandr Pedan (@pedanos)


"Цією поїздкою намагався передати кілька важливих меседжів. По-перше, не забувати, що війна триває, і нам треба підтримувати ЗСУ. Друге - показати здобутки Збройних сил, усіх її частин без винятку. Люди були раді нас бачити, видно, наскільки їм теж необхідна підтримка. Це відчувалося в Ізюмі особливо. По-третє, показати, як людям із деокупованих територій необхідна підтримка", - написав Олександр.

Шоумен розповів, що його поїздка розпочалася з харківського мікрорайону Північна Салтівка, який щодня страждає від обстрілів окупантів. За словами Педана, у житловому масиві майже не залишилося вцілілих будинків.

"Це насправді біль, тому що мікрорайон на 500 тис. населення, більший, ніж середньостатистичний обласний центр в Україні, розбомблений вщент. Досі туди прилітає постійно. Є цілі будинки й двори (найближчі до Росії), у яких неможливо жити. Але буквально за 200-300 метрів вже бачиш молодих батьків із дитячими візочками і розумієш, що життя триває. Це, з одного боку, дуже гнітить, а з іншого - втілює надію, що українців не залякати", - зазначив він.

Північна Салтівка, Харків Фото: instagram.com/pedanos

Далі Олександр поїхав до Ізюма, куди повіз гуманітарну допомогу.

"Місто Ізюм дуже сильно постраждало. Центр розбомблений вщент. Мости підірвані. Але найважча ситуація з людьми. Вони перелякані, і також їм необхідна гуманітарна допомога. Коли приїхали туди бусом, то буквально за 2 хвилини була величезна черга людей, які прийшли, щоб отримати допомогу. Люди були щасливі бачити українських військових. Але коли з ними спілкувалися, то чули, що лікарні нормально не працюють, ліків не вистачає, немає необхідних спеціалістів. До нас навіть підходив цивільний хлопець, і видно, що ключиця не на місці. Він каже, що трохи болить, але немає кому навіть зробити операцію. І таких випадків дуже багато", - розповів Педан.

"Тож друзі, підтримуємо ЗСУ, донейтимо, допомагаємо рідним, знайомим батальйонам, не зупиняймося й віримо в нашу перемогу", - наголосив телеведучий.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil