Лайм

Топ-3 ознаки, що м'ясо зіпсувалося і їсти його не можна

Зверніть увагу на запах, колір та текстуру продукту

10 жовтня після масованої ракетної атаки по Україні Росія пошкодила багато об'єктів цивільної та критичної інфраструктури. Багато людей залишилися без світла, а в їхніх холодильниках почали псуватися продукти. Дізнайтеся, як розпізнати зіпсоване м'ясо за трьома вірними ознаками.

Фото: Getty Images

Щоб оцінити свіжість м'яса, важливо знати, скільки часу воно вже пролежало в холодильнику. Перед вживанням сиру птицю та червоне м'ясо не рекомендується зберігати в холодильнику довше 1-2 днів, а приготовані краще з'їдати протягом 3-4 днів.

Якщо ваше м'ясо зберігалося в морозилці, після відключення електрики воно протягом кількох годин розморожуватиметься і залишатиметься придатним до вживання. Якщо ж м'ясо не було замороженим, то обов'язково оцініть його запах, текстуру та колір.

Запах. Свіже м'ясо, як і свіжа риба, немає вираженого запаху. Виняток становить червоне м'ясо, для якого допустимий слабкий, ледь вловимий запах крові або металу. Ознака тухлого м'яса – різкий кислий чи хімічний запах.

Текстура. Крім неприємного запаху, зіпсоване м'ясо може бути липким або слизовим на дотик.

Колір. Тухле м'ясо також трохи змінює колір. Колір птиці має бути від блакитно-білого до жовтого. Сира свинина сірувато-рожевого кольору. Яловичий фарш має велику варіацію кольорів - від яскраво-червоного до коричнево-червоного. Але якщо ваше м'ясо стало зеленим або зеленувато-коричневим, його слід викинути.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита