10 жовтня після масованої ракетної атаки по Україні Росія пошкодила багато об'єктів цивільної та критичної інфраструктури. Багато людей залишилися без світла, а в їхніх холодильниках почали псуватися продукти. Дізнайтеся, як розпізнати зіпсоване м'ясо за трьома вірними ознаками.
Щоб оцінити свіжість м'яса, важливо знати, скільки часу воно вже пролежало в холодильнику. Перед вживанням сиру птицю та червоне м'ясо не рекомендується зберігати в холодильнику довше 1-2 днів, а приготовані краще з'їдати протягом 3-4 днів.
Якщо ваше м'ясо зберігалося в морозилці, після відключення електрики воно протягом кількох годин розморожуватиметься і залишатиметься придатним до вживання. Якщо ж м'ясо не було замороженим, то обов'язково оцініть його запах, текстуру та колір.
Запах. Свіже м'ясо, як і свіжа риба, немає вираженого запаху. Виняток становить червоне м'ясо, для якого допустимий слабкий, ледь вловимий запах крові або металу. Ознака тухлого м'яса – різкий кислий чи хімічний запах.
Текстура. Крім неприємного запаху, зіпсоване м'ясо може бути липким або слизовим на дотик.
Колір. Тухле м'ясо також трохи змінює колір. Колір птиці має бути від блакитно-білого до жовтого. Сира свинина сірувато-рожевого кольору. Яловичий фарш має велику варіацію кольорів - від яскраво-червоного до коричнево-червоного. Але якщо ваше м'ясо стало зеленим або зеленувато-коричневим, його слід викинути.
- Читайте також, як перевірити свіжість яєць. Ці чотири ознаки варто знати кожному.
- Раніше ми розповідали, як зберегти свіжість продуктів у холодильнику якнайдовше.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.