Лайм

Як зберегти свіжість продуктів у холодильнику: прості поради, які врятують ваші страви

Візьміть собі на замітку

Кожна господиня має свої правила на кухні. Хтось намагається готувати нові страви щодня, а хтось вважає за краще робити заготовки на вихідних, щоб якнайменше витрачати на це часу в будні дні, проте тоді може постраждати якість страв. І якщо ви вже знаєте, як зрозуміти, що м'ясо чи риба зіпсувалися, візьміть собі на замітку прості поради, як зберегти свіжість продуктів у холодильнику. theLime ділиться простими лайфхаками.

Фото: pixabay.com

Якщо ви готуєте в досить великих обсягах, наприклад, для застілля, пам'ятайте, що будь-які страви, а особливо салати з майонезом, після тривалого перебування при кімнатній температурі (понад 2-3 години) стають непридатними до вживання, і потім їх не врятує навіть найкращий холодильник. Тому основну частину приготовленої страви прибираємо в холод, а невеликі порції виставляємо на стіл, а потім додаємо.

Багато господинь також нехтують рекомендацією виробника і ставлять у холодильник гарячі страви. Так робити в жодному разі не можна, тому що це призведе до його поломки.

Інші ж, навпаки, залишають страви охолоджуватися на всю ніч за кімнатної температури. Це теж може призвести до небезпечних наслідків, тому що всього лише через 4-5 годин у них може розмножитися безліч бактерій. До речі, патогенна флора активно розвивається і в конденсаті, що накопичується під кришкою. Тому, щоб швидко остудити страву, найкраще винести її на балкон (у холодну пору року) або ж поставити у велику каструлю з холодною водою (влітку).

Ще одна поширена помилка багатьох недосвідчених господинь, яка може суттєво вплинути на свіжість продуктів – розморожування за кімнатної температури. Справа в тому, що якщо ви залишите розморожуватись на ніч на кухонному столі куряче філе або свинячу вирізку, то ризикуєте отримати зіпсований продукт, тому що вони розморожуються нерівномірно: поки всередині ще залишається лід, на ділянках, що підтанули, щосили розмножуються бактерії. А такі ягоди як малина і полуниця при розморожуванні за кімнатної температури просто розлізуться.

Як правильно розморожувати продукти?

1. У мікрохвильовій печі

Виймаємо продукт із морозилки, викладаємо в тарілку та відправляємо у піч, попередньо обравши режим розморожування.

2. У холодильнику

Фрукти, ягоди, м'ясо та рибу з вечора дістаємо з морозильної камери та розморожуємо в основній секції холодильника.

3. У холодній воді

Холодна вода один із швидких і безпечних способів розморожування, тому що в ній продукт не втрачає своїх властивостей. Наповнюємо велику ємність або раковину холодною водою і опускаємо в неї рибу чи м'ясо, періодично можна змінювати воду.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як змінилися прогнози букмекерів після першого півфіналу: які шанси в України

Букмекери оновили свої ставки на переможця "Євробачення-2024" – перше місце посідає Хорватія, Україна – четверте

В самій лише футболці представник Фінляндії здивував появою на сцені "Євробачення-2024"

Представник Фінляндії Windows95man показав епатажний номер у першому півфіналі "Євробачення-2024"

Трішки перестаралася: Jerry Heil розповіла, як отримала травму під час виступу на "Євробаченні-2024"

Jerry Heil отримала травму під час виступу на Євробаченні-2024 - співачка вийшла на зв'язок у соцмережах та розповіла про своє самопочуття