Лайм

Як швидко почистити м'ясорубку після використання: 9 ефективних способів

Кожен повинен знати ці методи

Кожна господиня в арсеналі має не лише кілька перевірених роками рецептів страв, а й прості лайфхаки, за допомогою яких можна легко впоратися з побутовими завданнями та отримати потрібний результат. І якщо ви вже знаєте, як швидко помити блендер після використання, візьміть собі на замітку кілька порад, як почистити м'ясорубку. theLime вирішив докладніше розповісти вам про це.

Як відомо, після переробки свинини, яловичини чи птиці на деталях м'ясорубки залишаються частинки м'яса, жиру та сухожиль, відмити які з першого разу буває непросто. Крім того, пристрій може покритися окисом та іржею.

Фото: pixabay.com

За допомогою чого можна очистити м'ясорубку від залишків м'яса та жиру?

Картопля

Беремо кілька бульб, очищаємо їх, нарізаємо і пропускаємо через м'ясорубку. Цей овоч непогано вбирає жир, що залишився на деталях, а також допомагає виштовхнути часточки м'яса і сухожиль. Потім розбираємо м'ясорубку і промиваємо під теплою водою, щоб змити залишки.

Цибуля

Замість картоплі можна взяти цибулю і теж подрібнити її в м'ясорубці.

Сухарі

Черствий батон або сухарики також чудово впораються із цим завданням. Алгоритм той самий: пропускаємо їх через м'ясорубку, а потім розбираємо прилад та промиваємо його деталі у проточній воді. Після цього залишаємо деталі на паперових рушниках. Ножі та інші металеві запчастини можна покрити тонким шаром рослинної олії, щоб запобігти появі іржі.

Як очистити деталі м'ясорубки від бруду, що в'ївся?

Слід зазначити, що алюмінієву м'ясорубку не варто мити агресивними засобами для чищення і в посудомийній машині. Впоратися із забрудненнями допоможе звичайна харчова сода. Розводимо її з водою до пастоподібної консистенції та наносимо на деталі м'ясорубки за допомогою зубної щітки. Залишаємо на деякий час, а потім змиваємо під проточною водою.

Читайте також: 4 народних засоби для чищення антипригарної сковорідки.

Як очистити деталі м'ясорубки від іржі?

Оцет

У невелику миску наливаємо 9% розчин оцтової кислоти і відправляємо в нього ножі або решітки, що покрилися іржею. Залишаємо в такому вигляді на кілька хвилин, потім промиваємо у воді.

Лимонна кислота та сода

Спочатку наносимо на деталі велику кількість соди, після цього обробляємо їх водним розчином лимонної кислоти або звичайним лимонним соком.

Як очистити деталі м'ясорубки після окислення?

Часто під впливом води та температури (особливо після миття в посудомийній машині) алюмінієві деталі м'ясорубки окислюються і покриваються специфічним нальотом, який забруднює руки і все навколо. Позбутися його теж можна за допомогою народних засобів.

Харчова сода

Наносимо на деталі великий шар "кашки" з харчової соди та води, залишаємо на хвилин 20-30, потім відтираємо наслідки за допомогою металевої щітки.

Зубна паста

Наносимо зубну пасту на стару зубну щітку та тремо у тих місцях, де деталі вкрилися нальотом внаслідок окислення.

Дігтярне мило

Замочуємо деталі м'ясорубки на деякий час у воді з дігтярним милом. Цей спосіб найбезпечніший і найефективніший.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували