Лайм

Як почистити мікрохвильову піч оцтом: простий спосіб, який завжди виручить

Всього за пару хвилин жир та бруд розчиняться

Чим довше всередині мікрохвильової печі залишаються бризки та розливи їжі, тим важче їх видалити. Якщо ж ви прогаяли момент, їжа та жир пригоріли, а всередині мікрохвильовки стоїть неприємний запах, почистити її можна перевіреними народними засобами. Оцет серед них – один із найефективніших. Цей простий метод займе кілька хвилин, а всі необхідні матеріали, напевно, вже є на вашій кухні.

Фото: Getty Images

Наповніть миску або чашку 1 склянкою водопровідної води та додайте 1–2 столові ложки оцту. Поставте миску всередину мікрохвильової печі і встановіть її на найвищу потужність. Нагрівайте водно-оцтову суміш протягом 2 хвилин (або доти, доки рідина не закипить і не піде пара).

Коли таймер спрацює, не відкривайте дверцята мікрохвильовки відразу. Залишіть її закритою приблизно на п'ять хвилин. Це дозволить гарячій парі знежирити мікрохвильову піч всередині, розчинити засохлу і пригорілу їжу.

Відкрийте дверцята, вийміть миску та змочіть губку в розчині оцту та води (1:1). Протріть верх, дно, бічні сторони і піддон усередині мікрохвильової печі. Якщо якісь стійкі плями залишилися, знову розігрійте водно-оцтову суміш і повторіть усі дії.

Порада: Мікрохвильову піч буде легше чистити, якщо ви витиратимете розливи, бризки і жирні плями, як тільки вони з'являються. Також продукти можна накривати кришкою для захисту від бризок. Щоб уникнути неприємного запаху в мікрохвильовій печі, залишайте дверцята відкритими на кілька хвилин після кожного використання.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал the Lime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати