Лайм

Як відмити скляний бутель з вузьким горлом: 7 простих способів

Зробити це зовсім нескладно

Кожна господиня в арсеналі має не лише кілька перевірених роками рецептів страв, а й прості лайфхаки, за допомогою яких можна швидше впоратися з побутовими завданнями. І якщо ви вже знаєте, як швидко почистити м'ясорубку після використання, візьміть собі на замітку кілька порад, як відмити скляний бутель з вузьким горлом. theLime вирішив докладніше розповісти про це.

Фото: pinterest.com

Сода

Звичайна харчова сода відмінно впорається із забрудненнями. Засипаємо її в бутель, потім заливаємо воду й інтенсивно трусимо тару з боку в бік декілька хвилин. Зливаємо її та повторюємо процедуру, якщо не вдалося очистити все з першого разу. Потім сулію необхідно добре промити проточною водою.

Оцет

Відмити бутель допоможе і столовий оцет. Змішуємо його з водою та заливаємо всередину, потім ретельно промиваємо водою. Кислота, що міститься в рідині, не тільки відмиває бруд, а й надає посуду блиску.

Перекис водню

Перекис водню є не тільки хорошим антисептиком, але і відмінним відбілюючим засобом, який можна посилити харчовою содою. У бутель засипаємо приблизно половину пачки соди і виливаємо 100 мл перекису водню. Трясемо, щоб суміш рівномірно розподілилася по стінках пляшки. Залишаємо на півгодини, потім споліскуємо у теплій воді.

Читайте також: як прибрати зелений наліт у пластиковій пляшці для води.

Пісок

Необхідно взяти пісок з великими частинками та змішати його із засобом для миття посуду. Заливаємо в бутель на кілька хвилин гарячу воду, щоб наліт розм'якшився, потім зливаємо цю рідину. Далі в ємність засипаємо пісок та доливаємо миючий засіб. Закритий бутель трясемо доти, поки бруд не змиється зі стінок. Потім промиваємо декілька разів водою.

Гірчиця

Якщо необхідно відмити бутель від рослинної олії або іншого жиру, беремо порошок гірчиці. Змішуємо 1 л води із 2 ст. л. порошку. Заливаємо отриману суміш по саме горло і залишаємо на 2-2,5 години. Потім зливаємо і промиваємо у чистій воді, за бажанням повторюємо процедуру.

Квасоля

Очистити сулію від зеленого нальоту та бруду допоможе квасоля. Насипаємо бобові у співвідношенні 1 склянка на 1 л води. Ретельно збовтуємо вміст, доки вода не стане каламутно-зеленого відтінку. Виливаємо і виполіскуємо бутель в проточній воді.

Пшоно

Засипаємо в посуд пшоно – знадобиться приблизно половина пачки на 20-25-літровий бутель. Заливаємо кілька літрів холодної води. Починаємо інтенсивно трясти тару, доки внутрішня поверхня не очиститься. Залишаємо на декілька хвилин, потім повторюємо. Наприкінці промиваємо під проточною водою. Замість пшона можна взяти рис чи іншу крупу.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Український актор Євген Шумілов загинув на фронті, захищаючи пораненого побратима

На фронті загинув український актор театру та кіно Євген Шумілов, який захищав Україну від початку повномасштабної війни

Українська співачка повідомила про третій викидень і зізналася, чи хоче ще дітей

Співачка Альона Омаргалієва розповіла, що пережила три викидні - виконавиця зізналася, чи не втратила надію народити другу дитину

Шанси України на перемогу в "Євробаченні-2024" знову підвищилися: новий прогноз букмекерів

Прогнози букмекерів щодо переможця Євробачення-2024 - аlyona аlyona і Jerry Heil опинилися на третьому місці з ймовірністю 13% - таблиця