Лайм

Лідери нового покоління. Дві українки увійшли до популярного рейтингу від журналу Time

Щороку до списку потрапляють люди, "які працюють над створенням кращого світу"

Американський журнал Time оприлюднив новий рейтинг Next Generation Leaders (в перекладі "Лідери нового покоління"), до якого увійшли дві українки. Діджейка Дар'я Коломієць опинилася в списку за те, що вона збирає історії з війни в Україні та розповідає їх світові. Тоді як журналістку та головну редакторку Kyiv Independent Ольгу Руденко внесли до рейтингу за сміливість і розвиток видання практично з нуля.

На сайті видання розповідається, що Коломієць цього літа їздила до США задля того, аби поширити правдиву інформацію про агресію Росії на українській землі, а також, щоб ознайомити американців з нашою культурою. Під час поїздки Дар'я грала сети, брала участь у проукраїнських мітингах, давала інтерв'ю, зокрема журналу The New York Times.

Дар'я КоломієцьФото: instagram.com/dariakolomiec_

"Вона також почала записувати голосові нотатки, які згодом стали її подкастом "Щоденник війни", в якому документується, як життя українців змінила війна. З березня вона опублікувала десятки записів від першої особи з усієї України з підписами кількома мовами", - повідомляється на сайті джерела.

Сама Коломієць зазначає, що для неї важливо, щоб історії українців почули люди з різних куточків планети. Діджейка додає, що у цій війні її головний фронт - популяризація української культури. "Коли ти відчуваєш такий сильний біль, дуже важливо, щоб хтось вислухав твою історію", - розповідає Дар'я.

Дар'я КоломієцьФото: instagram.com/dariakolomiec_

Редакція відомого тижневика назвала українське видання Kyiv Independent, яким керує Ольга Руденко, "мало не головним у світі джерелом надійної англомовної журналістики про війну в Україні".

"Якщо мені потрібно зробити презентацію перед 20 людьми, це мене лякає. І війна, і управління командою - коли виклик такий великий і такий важливий, у тобі ніби щось виникає; механізм подолання або якась внутрішня сила, про яку ви навіть не підозрювали", - говорить журналістка.

Ольга РуденкоФото: instagram.com/_olga.rudenko

Репортажі з гарячих точкок - це завжи лише з власної волі співробітників, а не через примус. "Для кожного з них я розіграла сценарій у своїй голові, за яким я повинна розповісти їхній сім’ї, що з ними щось трапилося, що вони потрапили в полон, зникли безвісти або ще гірше", - також коментує Руденко.

Ольга Руденко працювала в Kyiv Post, а згодом звільнилася та почала роботу над проектом Kyiv Independent у 2021 році. Її роботи були опубліковані в ряді великих західних новинних видань, включаючи Washington Times, Global Post і USA Today. У 2022 році українка потрапила на обкладинку травневого номера журналу Time.

Ольга РуденкоФото: instagram.com/_olga.rudenko

Нагадаємо, журнал Time створив список Next Generation Leaders у 2014 році. Щорічно у переліку опиняються особистості, "які працюють над створенням кращого світу". До рейтину потрапляють люди різних професій та з різних континентів: культурні діячі, спортсмени, підприємці, фотографи, активісти т.п.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували