RU  UA

Дізнатися

Ми всі плакали: Дорофєєва розповіла про зйомки кліпу у зруйнованому селі на Київщині

"В мене ще на під’їзді до Горенки всередині все стислося"

Нещодавно українська співачка Надя Дорофєєва презентувала кліп, який зняла у зруйнованому росіянами будинку. Згодом артистка розповіла про свої враження після побаченого та почутого у селі Горенка, що на Київщині.

"Коли заходиш до зруйнованого будинку, емоції від побаченого дуже глибоко б’ють! В мене ще на під’їзді до Горенки, де ми знімали кліп, всередині все стислося… подих перехопило. Бабуся, яка жила в цьому будинку зі своєю родиною, розповіла, що колись просила зробити великий погріб і всі з нею сперечалися, а потім цей погріб врятував життя наших хлопців-військових. Вона розповідала це і плакала… І ми всі плакали. І, на жаль, таких історій дуже багато по всій країні!" – написала знаменитість у Instagram.

Фото: instagram.com/nadyadorofeeva

Село Горенка, де проходили зйомки, розташоване у Бучанському районі Київської області. Населений пункт був під обстрілами рашистів з першого дня повномасштабної війни. Окупанти зруйновували значну частину села. Мешканці Горенки, які не встигли виїхати у безпечніші місця, ховалися від обстрілів у підвалах. Населення виживало без електрики, газу та централізованого водопостачання.

Читайте також: ще один символ стійкості: у зруйнованому будинку під Києвом уціліла кухонна шафа із закрутками.

село ГоренкаФото: facebook.com/oleksandr.aronets

Згодом місцеві волонтери організовували евакуацію з села. Вісьмома машинами за день вивозили до 50 осіб. Всього ж вдалося врятувати від 600 до 1 тис. осіб, однак точна кількість досі залишається невідомою, оскільки ніякої реєстрації не було.

Зруйнований населений пунктФото: facebook.com/oleksandr.aronets

Станом на 27 березня 2022 року у Горенці, внаслідок атак російської армії, 123 будинки згоріли дотла. Повністю знищена інфраструктура населеного пункту. Через обстріли агресорів у Горенці гинуло цивільне населення, але точна кількість загиблих також не встановлена.

Горенка після російських атакФото: facebook.com/oleksandr.aronets

Зруйнований будинок у селіФото: facebook.com/oleksandr.aronets

  • Більше фото та відео знищеного окупантами села Горенка дивіться у цьому матеріалі. Колишній депутат Київської облради, координатор волонтерського координаційного центру ua.help Олександр Аронець побував у населеному пункті для фіксації геноциду, який там влаштували росіяни.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Читайте також

Близько до фронту: Міша Коллінз побував на Сумщині і захопився стійкістю українців

Звезда сериала "Сверхъестественное" актер Миша Коллинз провел день в приграничье Сумщины и увидел разминирование украинских земли

Відвозив дітей до школи: Анатолій Анатоліч розповів, як його у Києві зупинили співробітники ТЦК

Украинский телеведущий и многодетный отец Анатолий Анатолич рассказал, как его в Киеве остановили представители ТЦК и высказался о мобилизации

Олена Зеленська відвідала важливий захід в елегантному костюмі зі спідницею: новий образ першої леді

22 мая первая леди Украины Елена Зеленская посетила Конференцию по медицинскому партнерству - как она выглядела