Лайм

Пісня, що вважається народною. Віра Брежнєва і Tayanna заспівали разом "Вишиванку"

"Українські жінки стібок за стібком на полотні передавали коханим свою підтримку та тепло душі"

Українські виконавиці Віра Брежнєва та Tayanna (справжнє ім’я – Тетяна Решетняк) презентували пісню про вишиванку. Авторами композиції, яку вважають народною, є поет Микола Сом і композитор Оскар Сандлер.

Про прем’єру артистки повідомили у соціальних мережах, а також на YouTube, де опублікували кліп на пісню. У підписі до ролика Брежнєва зазначила, що трек зазвучав по-новому в сучасному аранжуванні та у світлі останніх днів.

"Пісня, що вважається народною, та насправді належить авторству відомих українських митців - поета Миколи Сома і композитора Оскара Сандлера. В ній символічно про чорні та червоні нитки, розлуку та кохання, про тривогу і опіку від лихого. Про те, як українські жінки стібок за стібком на полотні передавали коханим свою підтримку та тепло душі", - також наголосила Віра.

Шанувальники були в захваті від прем’єри, тому у коментарях не пошкодували компліментів для знаменитостей. Також користувачі мережі додали, що дует Брежнєвої та Решетняк вийшов дуже вдалим:

"Наші україночки! Чудова колаборація", "Які ніжні і красиві. Дякуємо за колаборацію", "Віронька і Тетяна молодці! Дякую. Гарна і душевна пісня! Дякує Вам весь сильний український народ! Вдячні! Шануємо!", "Як прекрасно! Радіємо, що нарешті є пісня від вас", "Гарні, вольові, мега талановиті дівчата! Респект! Дуже гарно!", "Віро, Таяно, це прекрасно! Дякую за таку неймовірну баладу і її неперевершене виконання!", "Дякую дівчата. Боже, як ми помилялись що омоскалювали свою культуру. Гарнішої, мелодійнішої мови не існує. Давайте її разом плекати! Творіть українською, а ми залюбки будемо слухати та підспівувати! Надіслала ваше відео чоловіку на передову".

Віра БрежнєваФото: instagram.com/ververa

Запис "Вишиванки" проходив на студії звукозапису, де Брежнєва та Tayanna вперше зустрілись після початку повномасштабної війни. Заспівати в дуеті Вірі запропонувала Тетяна.

Варта уваги і обкладинка треку, адже вона була створена вишивальницею Софією Гольдман-Манастирською у старовинній техніці "ланцюжок", яку найчастіше використовували на Буковині, Гуцульщині, Лемківщині, Сумщині, і є однією з понад 100 технік вишивання.

Окрім того, можна помітити, що Віра Брежнєва взяла нове сценічне ім’я – Vera. Ймовірно, зірка наважилася на цей крок, щоб не асоціюватись із російським шоу-бізнесом, де вона стала популярною саме як Віра Брежнєва.

TayannaФото: instagram.com/tayanna_reshetnyak

Текст пісні "Вишиванка"

З вечора тривожного аж до ранку

Вишивала дівчина вишиванку.

Вишивала дівчина, вишивала,

Чорну та червоную нитку клала.

Ой, та чорна ниточка - то страждання,

А червона ниточка - то кохання.

Тому чорна ниточка часто рвалась,

А червона ниточка легко слалась.

Як піду я ввечері на гулянку,

Подарую милому вишиванку.

Бери, мій соколику, і не сердься,

Будеш ти носить її коло серця.

З вечора тривожного аж до ранку

Вишивала дівчина вишиванку.

Вишивала дівчина, вишивала,

В тую вишиваночку душу вклала.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня