Лайм

Топ-5 простих засобів, які допоможуть перебити неприємний запах взуття

Скористайтеся цими лайфхаками

Кожен із нас неодноразово стикався в побуті із поширеною проблемою – появою неприємного запаху як у теплих кімнатних тапочках, так і у вуличному взутті. Особливо це характерно для осінньо-зимового періоду, коли багато людей тривалий час проводять у закритому взутті: ноги потіють, і в теплому та вологому середовищі швидко розмножуються бактерії, які і є причиною неприємного запаху. theLime ділиться простими лайфхаками, як позбутися його за допомогою народних методів.

Фото: pinterest.com

За допомогою яких народних засобів можна позбутися неприємного запаху у взутті?

Оцет

Прибрати нав'язливий аромат із туфель або теплих черевиків допоможе оцтова кислота. Достатньо протерти їх із внутрішньої сторони оцтовим розчином. Щоб досягти кращого ефекту, можна посилити оцет аміаком. Увечері протираємо взуття оцтовою есенцією, а зранку робимо контрольну обробку внутрішньої поверхні аміаком.

Перекис водню

Змочуємо ватний диск перекисом водню і ретельно протираємо внутрішню поверхню взуття. Потім залишаємо на деякий час, щоб вона висохла. Якщо після такої процедури запах залишився, через деякий час її слід повторити. І так поки "аромат" не зникне повністю. При цьому краще замінити старі устілки на нові.

Активоване вугілля

Щоб позбутися від зайвої вологи у взутті, необхідно взяти активоване вугілля, подрібнити його і засипати в черевики або туфлі на ніч. А щоб після цієї процедури не фарбувалися шкарпетки, прибираємо залишки речовини, ретельно пропилососивши усередині.

Читайте також: Як вивести неприємний запах у шафі.

Харчова сода

Сода має знезаражуючу дію і добре абсорбує рідину. Для кращого поглинання вологи змішуємо її з подрібненим активованим вугіллям, розкладаємо отриману суміш у старі непотрібні шкарпетки (або полотняні мішечки) і зав'язуємо їх резинками або нитками. Залишаємо в черевиках на декілька годин, а краще на всю ніч. Замість соди можна використовувати дитячу присипку.

Чайні пакетики

На кухні у кожної господині точно знайдуться пакетики з чорним чаєм, який добре вбирає сторонні запахи та вологу. Кладемо по кілька пакетиків у кожен черевик і залишаємо на тривалий час.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil