Лайм

Як прибрати запах тухлого м'яса в холодильнику: перевірені способи

Зробити це можна за кілька кроків

Через обстріл об'єктів критичної інфраструктури українці зіткнулися з відключеннями електроенергії. Продукти в холодильниках за таких умов псуються швидше, і важливо вміти визначати їхню свіжість. Особливо це стосується м'яса, протухання якого – прикра неприємність. Зіпсоване м'ясо не можна їсти, а ще його запах може надовго затриматися в холодильнику, псувати ваш апетит та аромат інших страв. Розповідаємо, чим почистити холодильник та морозилку, щоб прибрати неприємний запах.

Фото: Getty Images

Помийте холодильник та піддон

Якщо в холодильнику оселився стійкий запах тухлого м'яса, розморозьте його і промийте його розчином оцту (2 ст.л. на 1 склянку води). Не забудьте про піддон, який збирає конденсат. Згодом у ньому може утворитися калюжа, що погано пахне і випаровується під впливом тепла змійовиків холодильника.

Злийте всю стоячу воду в піддоні і промийте його губкою, використовуючи розбавлений відбілювач або розчин оцту. Протріть вологою серветкою та ретельно висушіть.

Для надійності місця, де лежало м'ясо, можна протерти розчином нашатирного спирту у воді (пропорція 1:5).

Як швидко розморозити холодильник старого зразка: 5 корисних лайфхаків.

Покладіть у холодильник активоване вугілля

Візьміть кілька пігулок активованого вугілля, розімніть їх у порошок і в невеликій пласкій ємності поставте в холодильник. Вугілля діятиме як губка, яка поглинає надмірну вологу та запахи.

Фото: Getty Images

Використовуйте харчову соду

Харчова сода чудово вловлює та поглинає запахи. Насипте трохи засобу на вологу губку і помістіть її на полицю холодильника. Вже за кілька годин усередині холодильника буде пахнути набагато менше. Альтернативний варіант – розморозьте холодильник та промийте його розчином соди (1 ст.л. на 1 літр теплої води).

Зробіть кавовий освіжувач

Кава має сильний приємний аромат, який може допомогти нейтралізувати неприємні запахи з холодильника. Поставте невелику миску з кавоваркою в холодильник, щоб наповнити його ароматом свіжого напою.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Джастін Бібер вперше стане батьком: його дружина Гейлі вагітна

Джастін Бібер стане батьком - його дружина Гейлі Бібер вагітна - пара повідомила радісну звістку в соцмережах - фото та відео

На "Євробаченні-2024" оголосили порядок виступів учасників у фіналі: під яким номером Україна

alyona alyona і Jerry Heil виступлять у фіналі Євробачення 2024 другими - порядок виступу всіх інших 25 учасників шоу

Еден Голан, участь якої у "Євробаченні-2024" була під загрозою, виступила у другому півфіналі: відео

Ізраїль виступив на Євробаченні-2024 у другому півфіналі 9 травня - Еден Голан спочатку освистали, а потім аплодували їй