Лайм

Шон Пенн вручив свій "Оскар" Зеленському - нагорода залишиться в Україні до перемоги

Зірка Голлівуду від початку війни підтримує український народ

Шон Пенн знову приїхав до Києва. Це вже третій візит американського актора та кінорежисера в Україну за час повномасштабного вторгнення Росії. Цього разу оскароносний режисер привіз свою статуетку премії "Оскар" та передав її Володимиру Зеленському як символ віри у перемогу нашої країни.

Як сказано на сайті президента, нагорода перебуватиме в Україні до закінчення війни. Глава держави у свою чергу подякував Шону Пенну за увагу та підтримку українського народу з початку вторгнення РФ.

Фото: president.gov.ua

А також вручив актору орден "За заслуги" ІІІ ступеня, яким Пенна було нагороджено за значні особисті заслуги у зміцненні міждержавної співпраці, підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, вагомий внесок у популяризацію Української держави у світі.

Читайте також: Кого ще із голлівудських зірок Зеленський нагородив орденами

Фото: president.gov.ua

Володимир Зеленський та Шон Пенн відвідали Алею сміливості на столичній площі Конституції. Там поряд з іменами багатьох світових лідерів, які допомогли Україні під час повномасштабного вторгнення РФ, є табличка, присвячена американському актору та режисеру.

"Шон Пенн відвідав Україну в перший день російського вторгнення, щоб зафіксувати події в нашій країні і донести світові правду про російську агресію. Така підтримка України та її людей дуже цінна", - наголосив президент.


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Володимир Зеленський (@zelenskiy_official)


Актор зазначив, що дуже зворушений цією присвятою. За його словами, для нього це велика честь, і це місце відтепер буде одним із найбільш знакових у його житті, поряд із місцями, де народилися його донька та син, якими він дуже пишається.


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Володимир Зеленський (@zelenskiy_official)


Нагадаємо, Шон Пенн активно підтримує нашу країну у боротьбі з російським агресором. Кінорежисер працює над документальним фільмом про війну в Україні, яку розпочала Росія. На початку липня знаменитість ще раз приїжджав сюди, щоб на власні очі побачити наслідки злочинів, скоєних армією РФ на українській землі. Тоді зірка Голлівуду відвідав Бучу, Ірпінь, Дніпро та Київ.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкології

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували