Лайм

Топ-3 засоби від іржі на столових приборах, щоб блищали як нові

Їх можна знайти у кожної господині на кухні

Багато хто з нас лінується витирати насухо помитий посуд та столові прилади. І якщо на керамічні чи скляні вироби це ніяк не впливає, то металеві виделки, ножі та ложки, а особливо мельхіорові, від подібного нерідко страждають. Вони покриваються темними плямами, впоратися з якими часом нелегко. theLime вирішив докладніше розповісти про народні засоби від іржі, які повернуть колишній блиск столовим приборам.

Фото: pinterest.com

За допомогою яких народних засобів можна позбутися іржі на столових приборах?

Харчова сода та розпушувач

Змішуємо ці два інгредієнти у співвідношенні 1:1, додаємо трохи води до утворення пасти. Отриману суміш за допомогою губки наносимо на іржаві місця на столових приладах і тремо із зусиллям. Потім промиваємо їх водою із засобом для миття посуду та витираємо, промокнувши кухонним рушником.

Кока-кола

Фосфорна кислота, яка міститься в цьому напої, здатна практично розчиняти іржу. Викладаємо прилади в невелику ємність, заливаємо зверху необхідною кількістю коли і залишаємо на ніч (8-12 годин). Після цього іржу можна буде легко прибрати щіткою або серветкою з мікрофібри, а прибори відполірувати алюмінієвою фольгою.

Читайте також: Як привести до ладу іржаву ванну.

Лимонна кислота

Беремо велику склянку, наповнюємо її теплою водою, додаємо туди порошок лимонної кислоти з розрахунку 60-80 г на 100 мл води та розмішуємо до повного розчинення. Після цього занурюємо в отриманий розчин ножі, виделки та ложки так, щоб він покрив забруднені іржею ділянки, і залишаємо на 30-60 хвилин. Потім дістаємо та ретельно протираємо губкою проблемні місця. Лимонна кислота розм'якшує наліт, і від іржі можна буде легко позбутися. Наприкінці промиваємо прибори під проточною водою і протираємо рушником або паперовими серветками.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Нас намагаються виставити нелюдами: Потап заявив, що не висміював смерть Анастасії Заворотнюк

Анастасія Заворотнюк померла у 53 роки - Потап прокоментував смерть акторки та заявив про російську ІПСО

Не дозволяє совість: Олександра Заріцька скасувала весілля з коханим та назвала причину

Олександра Заріцька повідомила про скасування весілля з хлопцем Павлом Тараненком - закохані хочуть зіграти святкування після війни

Міняла підгузки літнім людям: як війна змінила життя зірки українських серіалів Таїсії Щурук

Що відомо про акторку Таю Щурук, яка знялася в українському серіалі "Одна родина" разом з Максимом Самчиком