Лайм

Що залити в зливний бачок унітазу, всередині якого накопичився вапняний наліт та іржа

Допоможуть народні засоби

Кожен із нас хоча б раз у житті стикався з різними забрудненнями в побуті, з якими допомагають впоратися підручні засоби. І якщо ви вже знаєте, як позбутися жовтих плям в акриловій ванні, радимо також взяти на замітку кілька порад, як почистити зливний бачок від іржі та вапняного нальоту. theLime ділиться простими лайфхаками.

Як відомо, при випаровуванні жорсткої водопровідної води кальцій і магній у її складі утворюють вапняний наліт, який відкладається у ванній, раковині, навколо кранів і труб, а також на дні унітазу і в його бачку.

Перед тим, як почистити зливний бачок унітазу, всередині якого скупчився вапняний наліт та іржа, необхідно перекрити подачу води в бак, злити воду та підготувати інструменти та сухі ганчірки. Потім необхідно зняти кришку бачка та приступити до очищення.

Фото: pinterest.com

За допомогою яких народних засобів можна очистити бачок унітазу?

Лимонна кислота

Щоб позбутися вапняного нальоту та іржі, в бачок засипаємо декілька упаковок лимонної кислоти в порошку, заливаємо гарячою водою і перемішуємо, залишаємо на кілька годин. Кислота має повністю розчинитися.

Оцет

Порожній резервуар промиваємо мильним розчином. На найбільш забруднені ділянки виливаємо велику кількість оцту столу і залишаємо на кілька годин. Після цього стінки слід помити губкою з теплою водою. Зазначимо, що гумові деталі від кислоти можуть зіпсуватися, тому перед очищенням їх слід прибрати.

Харчова сода

Звичайна сода – дуже ефективна у боротьбі із забрудненнями сантехніки і при цьому безпечна для здоров'я, проста у застосуванні та більш ніж доступна за ціною. Достатньо насипати її товстим шаром на вологу поверхню звечора, а вранці змити вологою ганчіркою.

Нашатирний спирт та перекис водню

Змішуємо перекис водню та нашатирний спирт у пропорції 20 до 1. Ганчірку, змочену в отриманій рідині, кладемо на найбільш сильні забруднення з вапняним нальотом та іржею та залишаємо на 8 годин. Потім ретельно промиваємо.

Солодкі газовані напої

Беремо будь-яку газовану воду Coca-Cola, 7Up, Pepsi, Sprite, заливаємо її в порожній резервуар і залишаємо на ніч. Вранці спускаємо рідину і протираємо внутрішні стінки вологою ганчіркою або губкою. При змиванні напій також додатково очистить труби від жиру, що пристав до них.

Пральний порошок

Зливну систему наповнюємо теплою водою з розчиненим у ній пральним порошком. Залишаємо у такому вигляді на декілька годин. Після цього спускаємо воду, а унітазний бачок протираємо губкою, якщо потрібно тремо жорсткою щіткою.

Відбілююча зубна паста

Такий метод можна використовувати у профілактичних цілях. Якщо тюбик проколоти в декількох місцях і занурити в бачок, паста для чищення зубів буде рівномірно потрапляти у воду і боротися з появою вапняного шару, а також освіжати повітря в туалеті.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як обробити рослини борною кислотою, щоб збільшити кількість зав'язі: корисні поради

Як приготувати добриво з борної кислоти і як правильно його використовувати для підживлення помідорів, перцю та інших рослин

Що таке квасковий суп і як його приготувати: рецепт смачної страви Закарпаття

Як у домашніх умовах приготувати квасковий суп або, як його ще називають, зелений борщ, щоб урізноманітнити меню своєї сім'ї  

Одержимі чистотою і порядком: астрологи назвали головних чистюль Зодіаку

Астрологи назвали чотири знаки Зодіаку, які найбільше люблять порядок і чистоту в домі - Діва, Терези, Козеріг, Скорпіон