Лайм

Олена Зеленська у чорному вбранні вшанувала пам’ять Героїв Небесної Сотні: фото

Перша леді з чоловіком принесли свічки до меморіалу на Інститутській

21 листопада - День Гідності та Свободи. Це свято в Україні знаменує початок двох революцій – Помаранчевої (22 листопада 2004 року) та Гідності (21 листопада 2013 року). З нагоди річниці президент Володимир Зеленський із дружиною Оленою відвідали меморіал пам'яті Героїв Небесної Сотні у Києві та поклали свічки на честь загиблих захисників вільної України.

Фото: https://www.instagram.com/olenazelenska_official/

"Можна мати гідність, але не мати свободи. Можна мати свободу, але не бути гідним її. Це цінності, які найкраще розкриваються тільки разом, - йдеться у повідомленні президентського подружжя в Instagram. - Ось чому сьогоднішній день має подвійне ім'я. Тому що Україна має і те, й інше. І ми не даємо ворогу їх у нас відібрати. Не тільки сьогоднішній - кожен наш день нині боронять і творять гідні та вільні люди. Нехай так залишається після нашої перемоги. З Днем Гідності та Свободи. Нашим днем".

Читайте на тему: Річниця Революції Гідності: програма заходів у Києві та Львові.

Фото: https://www.instagram.com/olenazelenska_official/

До меморіалу Небесної Сотні на вулиці Інститутській Володимир Зеленський прийшов у одязі кольору хакі, а перша леді була у чорному. З собою вони принесли свічки у білих лампадах.

Фото: https://www.instagram.com/olenazelenska_official/

Нагадаємо, що День Гідності та Свободи в Україні відзначають із 2014 року. Українці вшановують пам'ять загиблих на Майдані, яких назвали Небесною сотнею. У ході силового протистояння між протестувальниками та силовиками українцям вдалося повалити режим Януковича, після чого Україна вийшла із зони впливу Росії в економічній та політичній сферах.

Читайте на тему: Не тільки Янукович: РФ готувала другий "уряд" на випадок захоплення Києва.

Фото: https://www.instagram.com/olenazelenska_official/

У відповідь на волевиявлення українського народу Росія анексувала Крим та розпочала війну в Донецькій та Луганській області. Гібридна війна на сході України переросла у повномасштабне вторгнення РФ 24 лютого 2022 року.

Новини партнерів

Читайте також

Пісні, які підкорили "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

У Мальме відбувся фінал Євробачення 2024 - якими були найкращі виступи артистів - хто потрапив у топ-7 - відео

Оцінки для України на "Євробаченні-2024": як голосували журі та шанувальники

alyona alyona і Jerry Heil посіли 3 місце на Євробаченні 2024 за результатами суддівського та глядацького голосування - таблиця

Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який ідентифікує себе як небінарну особу

Немо Меттлер зі Швейцарії виграв Євробачення 2024 - що відомо про життя та кар'єру музиканта, який позиціонує себе як небінарна особа