Лайм

Олена Зеленська зустрілася з королем і королевою Британії: фото та подробиці зустрічі

"Подякувала від імені усіх українців за допомогу, яку Сполучене Королівство надає і надаватиме Україні"

Під час поїздки до Великої Британії Олена Зеленська вже встигла зустрітися з новим прем'єр-міністром Ріші Сунаком та виступити у Парламенті. У другий день свого візиту перша леді мала можливість особисто поспілкуватися з королем та королевою Сполученого Королівства.

У Instagram дружина Володимира Зеленського поділилася подробицями зустрічі, а також показала серію фото. Вона зазначила, що разом із Його Величністю завітала в Український католицький собор в Лондоні, на території якого розташовано і лондонський Ukrainian Welcoming Centre.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Король Чарльз ІІІ та перша леді України поспілкувалися з вимушеними переселенцями з України: "Разом із Його Величністю Королем Чарльзом ІІІ зустрілися з українською громадою в Українському греко-католицькому соборі, що в серпні разом зі Спілкою українців у Великій Британії заснував унікальний хаб: The Ukrainian Welcome Centre. Тут допомагають визначитися з розміщенням, облаштуватися, налагодити зв’язки з громадою, підтримують і розраджують".

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Читайте на тему: Чарльз III відвідав українських біженців у Шотландії: як пройшла зустріч.

"Це вже не вперше Його Величність знаходить час та теплі слова для підтримки вимушених переселенців з України - нещодавно він відвідував їх у Шотландії, ще раніше в Румунії. Подякувала від імені усіх українців за допомогу, яку Сполучене Королівство надає і надаватиме Україні. Бо тут, у Лондоні, на кожному кроці, під час кожної зустрічі відчуваю, як міцнішає ця підтримка - й міцнішає наша дружба", - написала Зеленська.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

На зустрічі з монархом Олена Зеленська з'явилася у вбранні українського бренду Lake Studio. На рукавах сукні можна побачити орнамент, який прикрашав вироби Львівської кераміко-скульптурної фабрики.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

В середу, 30 листопада, дружина президента також мала можливість побачитися з королевою Каміллою. Зеленська зізналася, що для неї є честю знайомство з Її Величністю:

"Мала честь побувати на прийомі в Королеви-консорта Сполученого Королівства Камілли з нагоди запровадженого ООН Дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок. Для мене є почесним особисте знайомство з Її Величністю та можливість розповісти, що відбувалося й відбувається на наших територіях, тимчасово окупованих Росією. Які жахливі злочини чинять окупанти проти наших жінок і дітей. Розповіла Королеві-консорту про те, що багато наших сімей розділені. Дуже багато дітей позбавлені можливості спілкуватися зі своїми батьками вдома: батько або мати можуть служити, вони можуть бути медиками, волонтерами – приблизно 40 тис. наших жінок у лавах ЗСУ".

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Читайте також: Зеленська поділилася враженнями від похорону королеви Єлизавети і спілкування з Кейт Міддлтон.

Перша леді нагадала підписникам, що королева-консорт уже багато років є активною учасницею кампаній проти насильства щодо жінок, постійно займається благодійністю та допомагає українським переселенцям у Сполученому Королівстві.

"Подякувала за це й запевнила: Україна готова зробити внесок у міжнародні зусилля, щоб запобігти насиллю в конфліктах, із яким стикаються у всьому світі. На жаль, маємо болючий досвід у цьому питанні. На щастя, робимо все можливе, щоб гідно його подолати й не толерувати ніколи", - підсумувала Зеленська.

На прийомі у королеви Камілли дружина Зеленського з'явилася у сірому костюмі, що складався з подовженого піджака та прямої спідниці. Завершували образ зібране волосся, брошка та макіяж у натуральних відтінках.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Канал "СТБ" повідомив про рекордну кількість анкет після оголошення імені нового "Холостяка"

Творці Холостяка повідомили про велику кількість анкет після того, як оголосили ім'я нового героя Олександра Терена

"Суспільне" заперечило слова alyona alyona про штраф для української делегації на "Євробаченні-2024": що відомо

Суспільне Мовлення спростувало заяву alyona alyona про штраф української делегації за футболки з закликами звільнити військовополонених

Найбільша цінність мого життя: співачка Lama у День сім'ї показала романтичну світлину з коханим

У День сім'ї 2024 в Україні співачка Lama показала фото зі своїм обранцем Романом та висловилася про сімейні цінності