Лайм

Олена Зеленська у сірому костюмі виступила у Парламенті Великої Британії: фото

Перша леді поділилася подробицями

Після зустрічі з Ріші Сунаком та його дружиною Акшатою Мурті Олена Зеленська виступила перед парламентом Великої Британії. Вона зазначила, що приїхала до цієї країни за "справедливістю", закликавши створити спеціальний міжнародний трибунал щодо російської агресії проти України.

"Україні потрібна не лише перемога. Нам потрібна справедливість. Я приїхала у Велику Британію саме по неї – по справедливість, якою має завершитися ця війна, так само як нею завершилася Друга світова. Неможливо було уявити, що після всіх злочинів нацистів їх залишать непокараними. Так само і ми прагнемо, щоб була справедливість і для наших людей, проти яких спрямовані російські ракетні рейди. Звернулась із цими словами під час свого виступу до членів Парламенту Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії", - розповіла перша леді у своєму пості в Instagram.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Читайте також: Олена Зеленська у чорному вбранні вшанувала пам’ять Героїв Небесної Сотні: фото.

Виступаючи перед членами парламенту, дружина Зеленського згадала бомбардування Лондона і других британських міст у Другу світову війну і сказала, що зараз не можливо уявити, що злочини нацистів могли б залишитися безкарними:

"У країні, яку в Другу світову бомбили нацисти, як росіяни тепер бомблять Україну, добре знають, що таке історична справедливість. Ще під час війни, 13 січня 1942 року, саме тут була підписана Сент-Джеймська декларація, яка зафіксувала волю притягнути до відповідальності всіх винних у воєнних злочинах, злочинах проти людяності та злочинах проти миру. На цій основі згодом відбувся Нюрнберзький трибунал".

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

"Тепер такого трибуналу потребує Україна. Тож закликала парламентаріїв та урядовців, які допомагають Україні всі місяці російського вторгнення, послідовно піти далі: підтримати резолюцію Генеральної асамблеї ООН про створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії Російської Федерації проти України. Зло має буде засуджене й покаране офіційно, привселюдно, усім світом. Бо справедливість потрібна не лише нам і всім нашим постраждалим. Справедливість потрібна, щоб вижив увесь світ".

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Крім того, перша леді подякувала спікеру Палати громад Ліндсі Гойлу за підтримку у війні проти РФ: "Запевнила: Україна дуже цінує як особисту позицію пана Гойла, який рішуче засуджує російську агресію, так і постійну потужну підтримку британських депутатів. Це не лише зброя, яка допомагає нам відбивати агресію та створити повітряний щит над Україною. Ми вдячні насамперед за послідовну людяність в усьому".

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Читайте на тему: Олена Зеленська в чорному монолуці з’явилася на відкритті Центру допомоги врятованим у Києві: фото.

Для офіційного заходу Олена Зеленська обрала сірий костюм, який складався з подовженого піджака з виразним чорним коміром та спідниці прямого крою. Завершували діловий образ класичні туфлі-човники, зібране волосся та акуратна брошка.

Фото: instagram.com/olenazelenska_official

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Червоний манікюр - вічна класика, яка завжди в тренді: актуальні дизайни на весну

Червоний манікюр - це позачасовий та універсальний вибір, який випромінює впевненість, вишуканість та гламур

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни