Лайм

Гурт TVORCHI офіційно розпочав підготовку до "Євробачення-2023": чи є у них шанс на перемогу

Колектив представить Україну на міжнародному конкурсі пісні

17 грудня в Україні відбувся відбір на "Євробачення-2023", за результатом якого переможцем став електронний дует TVORCHI із піснею "Heart of Steel" (Серце зі сталі). 28 грудня гурт підписав договір із "Суспільним" і таким чином офіційно став представником України на конкурсі у Ліверпулі (Велика Британія).

Про це сказано на сторінці суспільного мовника в Instagram. У дописі наголошується, що з цього моменту Андрій Гуцуляк та Джеффрі Кенні розпочинають підготовку до міжнародного пісенного конкурсу, фінал якого пройде 13 травня 2023 року.


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Євробачення Україна (@suspilne.eurovision)

Варто зазначити, що букмекери високо оцінюють шанси гурту TVORCHI на перемогу. Станом на 28 грудня Україна лідирує у списку аналітиків зі значним відривом.

Читайте також: Україна на Євробаченні-2023: хто такі TVORCHI та про що їхня пісня "Heart of Steel".

За даними сайту Eurovision World, шанси українського колективу перемогти становлять 21%. Другий рядок у таблиці з коефіцієнтом 9% займає Італія. На третьому та четвертому місці опинилися Велика Британія та Швеція (у обох країн по 8%). П'ята у списку – Норвегія (4%).

До десятки фаворитів "Євробачення-2023" також входять Іспанія (4%), Франція (4%), Греція (3%), Австралія (3%) та Швейцарія (3%).

Фото: eurovisionworld.com

Нагадаємо, "Євробачення-2023" відбудеться у Ліверпулі 9-13 травня. Велика Британія погодилася організувати захід замість України, оскільки через повномасштабну війну та постійні ракетні обстріли РФ проведення конкурсу в українських містах стало неможливим.

Гурт TVORCHI виступить одразу у фіналі "Євробачення-2023" 13 травня. За правилами конкурсу Україна обходить півфінали після перемоги у конкурсі 2022 року.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil