Лайм

Що робити, якщо жирна їжа забруднила святкову сукню: підручні засоби від плям

Народні методи впораються з плямами не гірше за хімчистку

Кожен із нас регулярно стикається з проблемою жирних плям, які з'являються під час приготування страв чи самої трапези. Перед Новим роком актуальними будуть поради, як відіпрати плями на скатертині, а також що робити, якщо жирна їжа забруднила святкову сукню.

Фото: Getty Images

Як вивести жирну пляму з одягу

Господарське мило

Господарське мило добре справляється з плямами від жиру не лише на білому одязі, а й на речах з кольорової тканини. Намильте забруднене місце та залиште приблизно на 10-12 годин. Після чого добре прополощіть річ у теплій воді.

Читайте також: Експерт назвав лайфхаки для прання, які допоможуть позбавитися плям і зберегти одяг.

Сіль

Ще один народний засіб, який завжди є під рукою, у тому числі на святковому столі. Візьміть дрібку солі і насипте її на жирну пляму. Зачекайте, поки вона вбереться в тканину, після чого ретельно потріть чистою сухою щіткою. Залишки приберіть серветкою. Промийте цю область під водою, а за необхідності - виперіть річ повністю.

Цукор

Дієвим засобом видалення жирних плям є цукор. Спочатку намильте господарським милом область із плямою, а потім насипте невелику кількість цукру. Залишіть на 15 хвилин. Після цього акуратно потріть забруднене місце сухою щіткою. Виперіть річ звичним для вас способом.

Зубний порошок

Якщо потрібно очистити одяг від жиру, скористайтесь зубним порошком. Покладіть забруднену річ на рівну поверхню та нанесіть засіб на плями. Накрийте чистою тканиною і пропрасуйте праскою. Залишіть на ніч. Вранці виперіть одяг.

Читайте також: Чим обробити одяг, щоб від запаху поту під пахвами не залишилося і сліду.

Хорошою альтернативою зубному порошку можуть бути сода, дитяча присипка або тальк. Ці засоби впораються з жирними плямами на одязі та не зіпсують навіть делікатну тканину.

Крейда

Візьміть шматок крейди і перетворіть його на порошок. Отриманий засіб нанесіть на пляму від жиру. Через 2-3 години прополощіть річ у теплій воді та насолоджуйтесь результатом.

Фото: Getty Images

Новини партнерів

Читайте також

Після виїзду в України Потап показався в новій країні: де зараз перебуває репер

Український репер і продюсер Потап показав фото із Софії – столиця Болгарії – чим займається артист за кордоном

Міша Коллінз у Києві: відомий актор показав фото та зізнався в любові до України

Американський актор Міша Коллінз приїхав до України та показав фото на тлі знищеної російської техники, що виставлена у Києві

Jerry Heil вразила вишуканим образом на червоному хіднику у Каннах

Jerry Heil показала смілий образ на Каннському кінофестивалі - який вигляд мала співачка, яка була ціль її візиту