Лайм

Експерт назвав лайфхаки для прання, які допоможуть позбутися плям та зберегти одяг

Корисні рекомендації від фахівця

В умовах відключень електроенергії багато українців стали більш детально планувати прання, адже за короткий час потрібно якісно випрати якнайбільше речей. Для цього існує багато лайфхаків, наприклад, додавання в пральну машину солі або використання "кондиціонера" із соди та оцту.

Професійними рекомендаціями з прання поділився з британським виданням Express Мартін ТерБекке – вчений та менеджер з наукових комунікацій Procter & Gamble.

Фото: Getty Images

Експерт розповів, що губна помада, макіяж, вино і навіть дезодорант можуть завдати шкоди предметам гардеробу, безнадійно зіпсувавши тканину. Щоб уникнути цього, річ можна покласти в морозилку на 20 хвилин перед машинним або ручним пранням. Це допоможе видалити плями без пошкодження тканини.

"Холод склеює помаду та іншу косметику, а це означає, що ви легко зможете зіскребти її, як тільки вона затвердіє", - пояснив він.

Читайте на тему: Як економити електроенергію при пранні: 5 практичних порад.

Коли справа доходить до стійких плям, вчений рекомендує прати одяг у холодній воді. "Прання при нижчих температурах може заощадити до 60% витрат електроенергії машинкою і буде корисним для одягу. Навіть прання при 40 градусах може подвоїти навантаження на тканину", - зазначив ТерБекке.

Серед головних порад із машинного прання - закривати блискавку на джинсах чи кофтах, щоб не пошкодити інші речі. Також джинси потрібно вивертати навиворіт, щоб шви не побіліли. Інші рекомендації включали застібання блузок і сорочок на гудзики, щоб планки не розтягувалися і не деформувалися.

Читайте на тему: Не впізнали свій светр після прання? Ось корисні лайфхаки, як врятувати речі, що сіли.

Фото: Getty Images

Головні поради щодо машинного прання

1. Вивернувши одяг навиворіт, ви захистите його під час прання, оскільки речі не будуть тертися одна об одну.

2. Перед пранням застебніть усі блискавки, щоб вони не зачепилися за інший одяг та не пошкодили волокна.

3. Застібайте блузки на гудзики, щоб запобігти розтягуванню та деформації сторін.

4. Для видалення плям від макіяжу помістіть одяг у морозильну камеру на 20 хвилин, а потім обережно зіскребіть надлишки замерзлої плями.

5. Заповнюючи барабан машини, залишайте зверху зазор розміром із кулак. Так вода зможе рівномірно розподілитися та добре очистити одяг.

6. Періть у холодній воді, щоб заощадити до 60% витрати електроенергії під час використання пральної машинки.

Новини партнерів

Читайте також

Навіть коли оточені людьми: які знаки Зодіаку завжди почуваються самотніми

Які знаки Зодіаку відчувають себе самотніми та чому, розповіли фахівці - у списку опинилися Водолії, Тельці, Діви, Козероги

Меню на Великдень: рецепти салатів, які варто приготувати на святковий стіл

Як в домашніх умовах приготувати різні варіанти салатів з червоною рибою, куркою, моцарелою та зеленню, щоб здивувати гостей на Великдень  

Забудьте про бабусині сукні: що одягнути на Великдень, щоб мати доречний і стильний вигляд

Український дизайнер Андре Тан продемонстрував, який одяг можна вдягнути до церкви на святкове богослужіння на честь Великодня