Лайм

Чому не варто викидати яєчну шкарлупу: лайфхак розумних господарів

Якщо у вас є свій город або невелика ділянка, ця порада точно знадобиться

Через початок повномасштабної війни в Україні багато родин втратили частину доходів, внаслідок чого почали не тільки економити, а й шукати альтернативні варіанти, наприклад, вирощувати овочі та зелень замість того, щоб купувати в магазині. І якщо ви не знаєте, які натуральні добрива можна застосовувати, щоб досягти кращого результату, зверніть увагу на яєчну шкаралупу. theLime вирішив докладніше розповісти, чому її не потрібно викидати і як використовувати.

Фото: pixabay.com

Існує великий список продуктів, які можна використовувати як добрива. Особливе місце в цьому списку займає яєчна шкаралупа як універсальне натуральне добриво.

Справа в тому, що шкаралупа може допомогти підвищити родючість ґрунту. Це насамперед засіб, що знижує кислотність. Особливо якщо виникла потреба нейтралізувати не всю площу городу, а лише окремі ділянки.

Читайте також: Допоможе яєчна шкаралупа: ефективний спосіб лікування помідорів та перців від вершинної гнилі.

До складу яєчної шкаралупи входять фосфор, калій, магній, кальцій, що легко засвоюється, сірка, алюміній, залізо. Зазначимо, що шкаралупа коричневих яєць містить більше мікро- та макроелементів, ніж шкаралупа білих яєць.

Сім'я із трьох осіб за рік може накопичити до 6 кг цінної сировини. Як правило, цього достатньо для нейтралізації кислотності ґрунту на 12-15 квадратних метрів.

Читайте також: Зів'яли домашні рослини? Щоб оживити, знадобиться "еліксир" із 3 інгредієнтами.

Для яких рослин можна застосовувати таке добриво? Це сподобається рослинам, які віддають перевагу лужній реакції грунту: болгарським перцям, баклажанам, томатам, будь-яким видам капусти, віддячать хорошим урожаєм за внесення подрібненої шкаралупи смородина, мускатна диня, цибуля, салат-латук, буряк, шпинат.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Найбільша цінність мого життя: співачка Lama у День сім'ї показала романтичну світлину з коханим

У День сім'ї 2024 в Україні співачка Lama показала фото зі своїм обранцем Романом та висловилася про сімейні цінності

У Франції стартував Каннський кінофестиваль 2024: яскраві образи зірок на церемонії відкриття

У Каннах стартував 77-й кінофестиваль. На червону доріжку вийшли знаменитості у яскравих образах, зокрема Лілі Гладстон, Меріл Стріп, Джейн Фонда

Назар Грабар відповів, як реагує на хейт через своє звільнення в запас ЗСУ

Назар Грабар звільнився в запас ЗСУ після загибелі брата, бо залишився єдиним годувальником в родині - танцівника критикують