Через початок повномасштабної війни в Україні багато родин втратили частину доходів, внаслідок чого почали не тільки економити, а й шукати альтернативні варіанти, наприклад, вирощувати овочі та зелень замість того, щоб купувати в магазині. І якщо ви не знаєте, які натуральні добрива можна застосовувати, щоб досягти кращого результату, зверніть увагу на яєчну шкаралупу. theLime вирішив докладніше розповісти, чому її не потрібно викидати і як використовувати.
Існує великий список продуктів, які можна використовувати як добрива. Особливе місце в цьому списку займає яєчна шкаралупа як універсальне натуральне добриво.
Справа в тому, що шкаралупа може допомогти підвищити родючість ґрунту. Це насамперед засіб, що знижує кислотність. Особливо якщо виникла потреба нейтралізувати не всю площу городу, а лише окремі ділянки.
Читайте також: Допоможе яєчна шкаралупа: ефективний спосіб лікування помідорів та перців від вершинної гнилі.
До складу яєчної шкаралупи входять фосфор, калій, магній, кальцій, що легко засвоюється, сірка, алюміній, залізо. Зазначимо, що шкаралупа коричневих яєць містить більше мікро- та макроелементів, ніж шкаралупа білих яєць.
Сім'я із трьох осіб за рік може накопичити до 6 кг цінної сировини. Як правило, цього достатньо для нейтралізації кислотності ґрунту на 12-15 квадратних метрів.
Читайте також: Зів'яли домашні рослини? Щоб оживити, знадобиться "еліксир" із 3 інгредієнтами.
Для яких рослин можна застосовувати таке добриво? Це сподобається рослинам, які віддають перевагу лужній реакції грунту: болгарським перцям, баклажанам, томатам, будь-яким видам капусти, віддячать хорошим урожаєм за внесення подрібненої шкаралупи смородина, мускатна диня, цибуля, салат-латук, буряк, шпинат.
- Раніше ми розповіли про кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися та добре чистилися.
- Читайте також на theLime, як зберігати яйця в холодильнику, щоб вони залишалися свіжими довше.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.