Лайм

Як зберігати яйця в холодильнику, щоб вони залишалися свіжими довше

Перевірте себе

Через обстріли росією критичної інфраструктури України багато хто зіткнувся з аварійними і плановими відключеннями електроенергії. У багатьох містах електрики немає по півдня, а то й цілодобово. Через це багато господинь задумалися, як зберігати їжу без холодильника, а також як продовжити термін придатності продуктів. theLime ділиться з вами простими порадами, що робити, щоб яйця довше залишалися свіжими.

Яйця – поширений харчовий продукт, у якому міститься безліч вітамінів, серед яких А, В6, В12, Е, D. Зберігати яйця найкраще у холодильнику при температурі – 1-2°C.

Фото: pixabay.com

Де правильно зберігати яйця?

Деякі вважають, яйця треба класти у дверцята холодильника. Однак тут постійно циркулює повітря, і теплі потоки змінюються холодними. Це негативно впливає на харчову цінність продуктів.

Найкращим місцем для зберігання є відсік для овочів та фруктів за умови, що яйця не стикатимуться з іншими продуктами.

Як зберігати яйця?

Найкраще зберігати цей цінний продукт у магазинній картонній упаковці. Якщо такої коробки немає, яйця можна перекласти в будь-яку іншу або миску чи спеціальний контейнер для зберігання яєць.

Читайте також: Чому гниє буряк при зберіганні та як його врятувати.

Як зберегти яйця свіжими?

1. При зберіганні слід розташовувати їх гострим кінцем донизу. Таким чином жовток не стикатиметься з повітряним прошарком і довше збереже свою свіжість.

2. Лайфхак з олією: шкаралупу свіжих яєць можна змастити вершковим маслом, оливковою олією або гліцерином. Це збереже їхню свіжість на більш тривалий проміжок часу, оскільки буде бар'єр, який запобігатиме не тільки проникненню бактерій у яйце, а й втраті з нього вологи.

3. Не варто тримати яйця біля сирого м'яса чи риби. Поверхня яєчної шкаралупи має пористу текстуру, яка легко пропустить шкідливі бактерії із сирих продуктів.

4. Не слід мити яйця перед зберіганням. Таким чином змивається корисна захисна флора, що дозволяє зберегти продукт протягом тривалого часу.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Найгірше позаду: комік Віктор Розовий вперше після важкого поранення висловився про свій стан

Віктор Розовий вийшов на зв'язок у соцмережах та розповів про свій стан після важкого поранення голови - комік показав фото з лікарні

Де дивитися фінал "Євробачення-2024", в якому Україна змагається за перемогу

Коли фінал "Євробачення-2024" та під яким номером виступатимуть alyona alyona та Jerry Heil - де дивитися виступ України у фіналі

ЗМІ показали відео, як працівники ТЦК зупинили в Києві Monatik: співак відреагував

Дмитра Монатіка у Києві зупинили представники ТЦК та перевірили документи - співак прокоментував ситуацію - відео