Лайм

Як вивести жирну пляму сіллю: безвідмовний лайфхак, який варто знати

Цю хитрість ви точно повинні знати

Кожен із нас неодноразово стикався з проблемою жирних плям, які з'являються під час приготування страв або під час застілля. І якщо ви вже знаєте, як відіпрати старі плями на скатертині, візьміть собі на замітку простий лайфхак із сіллю. theLime докладніше розповідає про це.

Як відомо, сіль гарний "поглинач" і "вбирач" усіляких речовин. Вивести пляму з її допомогою – екстрений захід, який врятує одяг, якщо ви знаходитесь в гостях і не маєте можливості миттєво приступити до прання.

Фото: pinterest.com

Як вивести жирну пляму сіллю?

Злегка зволожуємо місце забруднення водою, потім беремо трохи солі, присипаємо тканину і ретельно втираємо її в пляму. Жир убереться в сіль і зникне. При необхідності процедуру можна повторити до повного висихання плями. Залишки солі струшуємо з одягу.

Читайте також: Як позбутися жирної плями на куртці, щоб не мочити її повністю.

Щоб посилити дію солі, можна використовувати нашатирний спирт чи харчову соду.

Сіль та нашатирний спирт

Змішуємо сіль із нашатирним спиртом у пропорції 6 ч. л. спирту на 1 ч. л. солі. Цією сумішшю обробляємо забруднене жиром місце, рухаючись від країв плями до його центру, щоб не розтерти жир ще сильніше. Потім залишаємо все трохи висохнути. Після повного висихання потрібно випрати річ повністю – у пральній машинці чи вручну.

Читайте також: Що робити, якщо жирна їжа забруднила святкову сукню: підручні засоби від плям.

Сіль та сода

Якщо жирна пляма свіжа, то можна спробувати видалити її за допомогою солі та соди, які вберуть у себе весь жир. Для цього розчиняємо у 150 мл окропу по 1 ч. л. солі та соди, втираємо засіб у брудну ділянку та залишаємо приблизно на 1 годину. Після цього перемо одяг у пральній машині як завжди.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Найгірше позаду: комік Віктор Розовий вперше після важкого поранення висловився про свій стан

Віктор Розовий вийшов на зв'язок у соцмережах та розповів про свій стан після важкого поранення голови - комік показав фото з лікарні

Де дивитися фінал "Євробачення-2024", в якому Україна змагається за перемогу

Коли фінал "Євробачення-2024" та під яким номером виступатимуть alyona alyona та Jerry Heil - де дивитися виступ України у фіналі

ЗМІ показали відео, як працівники ТЦК зупинили в Києві Monatik: співак відреагував

Дмитра Монатіка у Києві зупинили представники ТЦК та перевірили документи - співак прокоментував ситуацію - відео