Лайм

Як позбутися жирної плями на куртці, щоб не мочити її повністю: прості лайфхаки

Ці методи повинна знати кожна господиня

Кожен із нас хоча б раз у житті стикався з різними забрудненнями в побуті, з якими допомагають впоратися народні засоби. І якщо ви вже знаєте, як вивести плями від поту на сорочці або повернути білий колір спідній білизні, радимо взяти також на замітку прості лайфхаки, як позбутися жирної плями на куртці, не перучи її повністю. theLime вирішив докладніше розповісти про це.

Чим можна вивести свіжу пляму від жиру?

1. Крохмаль чи сіль

Наносимо на пляму трохи крохмалю чи солі, акуратно втираємо у забруднення, потім залишаємо на декілька хвилин. Процедуру можна повторити кілька разів.

2. Харчова сода, тальк або крейда

Насипаємо на пляму трохи соди, тальку (дитячої присипки) або розтертої в порошок крейди, капаємо кілька крапель води. Змішуємо має вийти однорідна кашка. Залишаємо в такому вигляді на 5-10 хвилин, потім струшуємо.

3. Порошок гірчиці

2 ст. л. порошку гірчиці змішуємо з невеликою кількістю гарячої води, щоб вийшла рідка кашка. Потім наносимо на забруднене місце і залишаємо не менше ніж на годину. Згодом змиваємо водою з рідким милом чи порошком.

4. Цибулевий чи лимонний сік

Якщо пляма досить свіжа, необхідно капнути на неї трохи цибулевого або лимонного соку. Змивати його не потрібно як тільки сік висохне, пропаде і пляма. Слід зазначити, що лимонний сік використовують для світлих тканин, а цибулевий – для чорних.

5. Гліцерин

Гліцерин можна купити у найближчій аптеці. Наносимо кілька крапель на пляму і залишаємо на півгодини. Коли жирний слід повністю зникне, видаляємо залишки гліцерину серветкою.

Фото: pinterest.com

Чим можна вивести застарілу пляму?

1. Зубна паста

Позбутися старої плями можна наступним способом: кладемо на місце забруднення аркуш паперу і проходимося по ньому гарячою праскою. Потім наносимо на нього трохи зубної пасти та залишаємо на півгодини. Гаряча праска розчинить жир, і частина його вбереться в папір під час прасування. А зубна паста або порошок вберуть залишки жиру.

2. Нашатирний спирт

Позбутися жирної плями на світлій куртці можна за допомогою нашатирю. Змішуємо 3 ст. л. теплої води із 0,5 ст. л. нашатирного спирту. Змочуємо ватяний диск або м'яку тканину в розчині та обробляємо ним проблемне місце.

3. Оцет та пральний порошок

Розчиняємо 2 ст. л. прального порошку в 500 мл води. Наносимо отриманий розчин на пляму за допомогою щітки або губки. Потім наносимо трохи оцту і в самому кінці витираємо вологою ганчіркою.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil