Лайм

Як відмити ржаву ванну до блиску: народний лайфхак для чищення

Спробуйте цей доступний метод

Плями у ванні можуть мати різне походження, починаючи від звичайного бруду і закінчуючи вапняним нальотом через жорстку водопровідну воду. Різні типи забруднень мають свою специфіку чищення, і в цьому матеріалі ми розповімо, як позбутися рудих плям від іржі.

Іржа у ванні може з'являтися через високий вміст заліза у воді, іржавих водонагрівачів або змішувачів. Незалежно від того, звідки взялися плями, вони псують зовнішній вигляд сантехніки і з часом стають більшими і темнішими. Ось як очистити ванну від плям іржі содою, лимонним соком та сіллю.

Читайте по темі: Чим прочистити засмічений злив у раковині та ванні, якщо немає спеціального засобу.

Фото: Getty Images

Спосіб 1. Увімкніть гарячу воду та намочіть поверхню ванни. Звичайну харчову соду змішайте з водою до консистенції пасти. Візьміть губку і обережно розітріть вологу соду по забрудненій поверхні. Дайте соді вплинути на пляму іржі протягом 20 хвилин. Промийте ванну та приступайте до другого етапу очищення.

Розріжте лимон навпіл і вичавіть сік на видимі плями іржі. Залиште сік щонайменше на 30 хвилин, щоб кислота змогла зруйнувати іржу. Потріть пляму губкою з харчовою содою і промийте водою. За потреби повторіть обробку в такій самій послідовності.

Читайте по темі: Як почистити унітаз кока-колою: популярний лайфхак, який варто спробувати.

Спосіб 2. Змочіть плями іржі лимонним соком і присипте їх сіллю. Візьміть щітку або жорстку мочалку і потріть плями. Нехай лимонний сік та сіль подіють на іржу не менше години.

Спосіб 3. Змішайте оцет із водою у співвідношенні 1:1 та покрийте забруднену поверхню ванни. Для цього можна скористатися пробкою. Залиште засіб на ніч, а вранці просто змийте водою.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару