Лайм

Як почистити виделки між зубцями: універсальний спосіб від липкого жиру

Допоможуть народні засоби

Кожна досвідчена господиня має свої маленькі хитрощі, як підтримувати чистоту на кухні, як відмити дошку для нарізки від плісняви і чим замінити засіб для миття посуду, якщо його немає під рукою. theLime вирішив докладніше розповісти, як почистити виделки від жиру, що прилип, і залишків їжі між зубцями.

Фото: pixabay.com

Сода, сіль та лимонна кислота

Це універсальний спосіб тобто підійде для виделок із нержавіючої сталі, мельхіору, алюмінію.

Кип'ятимо у великій каструлі 2 л води і додаємо до неї 2 ст. л. солі, 2 ст. л. харчової соди та 1 ст. л. лимонної кислоти. Перемішуємо інгредієнти до розчинення та занурюємо прилади у розчин приблизно на 30 хвилин. Потім витираємо виделки чистою ганчіркою або паперовими рушниками.

Якщо столовий прилад дуже сильно забруднений, додаємо в розчин 2 ст. л. гірчичного порошку та залишаємо на більш тривалий проміжок часу – 1-1,5 години.

Зубна паста

Наносимо трохи зубної пасти на вологу ганчірку та круговими рухами протираємо кожну виделку. Залишаємо на кілька хвилин, потім змиваємо та витираємо чистими паперовими рушниками.

Читайте також: Як відмити стару каструлю з нержавіючої сталі до блиску: дієвий лайфхак, який не підведе.

За допомогою кип'ятіння

Беремо каструлю та вистилаємо її дно та стінки фольгою для випічки. Викладаємо виделки та заливаємо все водою. Доводимо її до кипіння, додаємо на кожен літр води по 50 г соди та солі. Зменшуємо вогонь і кип'ятимо приблизно 20-30 хвилин.

Залишаємо у воді доти, доки вона не охолоне. Потім дістаємо і протираємо між зубців старою зубною щіткою або губкою, видаляючи забруднення, що накопичилися.

Цей спосіб не підходить для срібних, фарфорових, дерев'яних приладів.

Оцет та лимон

Якщо на приладах не тільки залишилися часточки жиру та їжі, але вони ще й потемніли, радимо спробувати метод з оцтом та лимоном. Беремо глибокий посуд, наливаємо в нього 1 л води, 100 мл столового оцту та додаємо кілька крапель лимонного соку. Ставимо на плиту і доводимо все разом до кипіння. Викладаємо в розчин виделки та залишаємо приблизно на 1 годину. Потім протираємо насухо чистою губкою або ганчіркою.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Еден Голан, участь якої у "Євробаченні-2024" була під загрозою, виступила у другому півфіналі: відео

Ізраїль виступив на Євробаченні-2024 у другому півфіналі 9 травня - Еден Голан спочатку освистали, а потім аплодували їй

Чим запам'ятався другий півфінал "Євробачення 2024", який відбувся у Мальме: головні подробиці ефіру

Другий півфінал Євробачення 2024 9 травня - дивитися онлайн трансляцію конкурсу - хто виступав і якими були результати голосування

Які країни потрапили у фінал "Євробачення-2024" після другого півфіналу: результати голосування

Стали відомі імена нових фіналістів після проведення другого півфіналу Євробачення 2024 - як виглядає таблиця результатів, хто у фіналі