Обробна дошка – це той предмет на кухні, який ми використовуємо практично кожного разу, коли щось готуємо. А тому варто розібратися у тому, як правильно доглядати за річчю та запобігти появі цвілі та неприємного запаху запаху. Раніше ми вже розповідали, як відмити дошку від запаху риби, а цього разу поділимося ще одним ефективним лайфхаком.
Доволі часто після використання ми просто ополіскуємо дошку під проточною водою та не завжди витираємо її насухо. Такий порядок дій може призвести до появи чорних плям на предметі.
Читайте також: Як швидко почистити брудні ложки та виделки: простий лайфхак.
Щоб виправити ситуацію та провести глибоке очищення, досвідчені господарі рекомендують скористатися наступним методом:
- замочуємо дошку у теплій воді.
- Засипаємо її зверху сіллю та ретельно починаємо терти по всій поверхні.
- Далі додаємо зверху харчову соду та знову очищаємо поверхню протягом кількох хвилин.
- Наступний етап: заливаємо все це оцтом і залишаємо суміш на 10 хвилин, щоб вона встигла подіяти.
- Після завершення вказаного часу змиваємо все теплою водою.
- Насолоджуємось неймовірним результатом.
Читайте на тему: Як швидко та ефективно зробити прибирання в будинку: п'ять лайфхаків.
Важливе уточнення: не забувайте ретельно очистити і торцеву сторону дошки. Попри те, що на ній продукти ви не нарізаєте, мікроби там все ж є.
- Раніше ми розповідали про те, як легко і швидко почистити мікрохвильову піч і позбутися запаху.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтесь про них швидше.