Лайм

Мовчала про війну в Україні: російська акторка Інна Чурікова померла у 79 років

Причина смерті не повідомляється

14 січня на 80-му році життя померла російська акторка театру та кіно, народна артистка СРСР Інна Чурікова. Про смерть зірки радянських фільмів виданню ТАСС повідомив директор театру "Ленком".

"Пішла з життя Інна Михайлівна Чурікова, це сталося півгодини тому у лікарні", - сказав Марк Варшавер. За попередньою інформацією, артистку поховають 17 січня, проте точна дата буде оголошена пізніше.

Фото: kino-teatr.ru

Інна Чурікова народилася 5 жовтня 1943 року у місті Белебей у Башкирії. Акторка знялася у більш ніж 40 фільмах. Найвідоміші її ролі в картинах - "Морозко", "Той самий Мюнхгаузен", "Ширлі-мирлі", "Гвинтові сходи", "Благословіть жінку", "Мати", "Рік собаки", "Військово-польовий роман".

Інна Чурікова у фільмі "Морозко" Фото: kino-teatr.ru

Читайте також: Путіністу Микиті Міхалкову погіршилося: лікарі озвучили новий діагноз.

Позиція по Україні

Інна Чурікова мовчала про війну і не вірила, що хтось із її колег може виїхати через незгоду з діями російської влади.

Путін та Чурікова Фото: kino-teatr.ru

В одному з інтерв'ю, говорячи про Чулпан Хаматову, яка на початку повномасштабної війни виїхала з РФ, Чурікова заявила, що не вірить у це. "Чулпан дуже любить дітей, допомагає їм. Вона чудова актриса, чудова, добра, сердечна людина. Тому в мене не виникає такої думки взагалі. Вона з нами, звичайно, з нами", - сказала тоді вона.

Інна Чурікова вважала, що хтось спеціально поширює ці чутки.

"Значить, це комусь треба. Я абсолютно не розумію цих людей. Вони ж брешуть і про Лію Ахеджакову, і про Чулпан. Я думаю, що Чулпан любить свою батьківщину набагато більше, ніж ці люди. Вони просто шкідники. Брешуть і все. Я думаю саме так", - говорила Чурікова.

  • Російська акторка Лія Ахеджакова неодноразово висловлювалася на підтримку України та відкрито засуджувала владу Кремля. Нещодавно вона зізналася, що їй соромно за своїх співгромадян, які не лише сліпо вірять пропаганді та підтримують вторгнення РФ в Україну, а й знаходять час для того, щоб ображати інших найжахливішими словами.

Новини партнерів

Читайте також

Пісні, які підкорили "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

У Мальме відбувся фінал Євробачення 2024 - якими були найкращі виступи артистів - хто потрапив у топ-7 - відео

Оцінки для України на "Євробаченні-2024": як голосували журі та шанувальники

alyona alyona і Jerry Heil посіли 3 місце на Євробаченні 2024 за результатами суддівського та глядацького голосування - таблиця

Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який ідентифікує себе як небінарну особу

Немо Меттлер зі Швейцарії виграв Євробачення 2024 - що відомо про життя та кар'єру музиканта, який позиціонує себе як небінарна особа