Лайм

Олена Зеленська у Давосі не стримала сліз після звістки про трагедію у Броварах

Перша леді дізналася про катастрофу перед своїм виступом на ВЕФ

Падіння гелікоптера в Броварах стало для українців ще однією трагедією після ракетного удару РФ по багатоповерхівці у Дніпрі. Страшна новина про загибель дітей та керівництва МВС застала зненацька та шокувала людей. Олена Зеленська, яка зараз перебуває у Давосі на Всесвітньому економічному форумі, не стала винятком.

Перша леді Україна дізналася про катастрофу за кілька хвилин до свого виступу та не змогла стримати емоцій. Репортери сфотографували Зеленську в сльозах, але вона все ж змогла взяти себе в руки і виголосила промову.

Фото: Getty Images

"Сьогодні ще один дуже сумний день. Нові втрати. Думаю, ви розумієте мої емоції, - сказала вона присутнім. - Можливо, вони недоречні в політичному та економічному діалозі, але я впевнена, що війна змінила весь наш діалог так само, як змінила світ".

Читайте також: Квіти на місці трагедії та розбір завалів: свіжі кадри з Броварів.

Фото: Getty Images

Пам'ять загиблих у Броварах гості вшанували хвилиною мовчання – про це їх попросив президент форуму Берге Бренде.

Серед інших на форумі перебуває мер Києва Віталій Кличко із братом Володимиром. Вони також не змогли стримати емоції, коли дізналися про трагедію, в якій загинули (за даними ДСНС на 15:00) 14 людей.

Фото: Getty Images

Серед загиблих 18 січня - 1 дитина та 9 людей, які перебували на борту вертольота: міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, перший заступник міністра Євген Єнін, держсекретар Юрій Лубкович, заступник керівника Патронатної служби МВС Тетяна Шутяк, начальник управління захисту Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції Михайло Павлушко, провідний інспектор Департаменту комунікації МВС Микола Анацький, командир гвинтокрила Олександр Василенко, пілот Костянтин Коваленко, бортовий механік Іван Касьянов.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків