Лайм

Святослав Вакарчук у день прощання з Денисом Монастирським розповів про його символічний подарунок

Музикант зворушливо вшанував пам'ять загиблого в авіакатастрофі голову МВС

21 січня у Києві прощаються з керівниками та співробітниками Міністерства внутрішніх справ, які загинули в авіакатастрофі у Броварах. Святослав Вакачук, який особисто знав керівництво МВС, розповів про символічний подарунок Дениса Монастирського.

Український музикант опублікував в Instagram фото із загиблим міністром внутрішніх справ та поділився теплими спогадами. На спільному знімку лідер "Океану Ельзи" тримає в руках скрипку, яку йому подарував Денис Монастирський.

Читайте також: Особиста трагедія: Святослав Вакарчук висловився про загибель Дениса Монастирського та Євгена Єніна.

Фото: instagram.com/sviatoslav.vakarchuk

"Минулого року у свій день народження я був на Харківщині, де ще йшли бойові дії. Коли вже під'їджав до Харкова, мене набрав Денис Монастирський, привітати, і в розмові запитав, де я, власне, зараз. Почувши де, сказав: "Як повернешся до Києва, заходь. Маю подарунок, символічний", – згадує у дописі Вакарчук.

Святослав розповів, що коли вони зустрілися, то міністр внутрішніх справ виніс йому маленький футляр, в якому була старенька дитяча скрипка. Виявилося, що цей музичний інструмент із харківської школи, яку розбомбили окупанти. Скрипка дивом вціліла. Вакарчук зізнався, що це був один із найзворушливіших подарунків, які він отримував за все своє життя.

Читайте також: Вакарчук емоційно виконав "Обійми" у зруйнованому обстрілами дворі Харкова: відео.

"Сьогодні ми прощаємось з ним, з Женею Єніним, з усіма, хто загинув у гелікоптері в Броварах. Сильні, сміливі, людяні (саме так про них говорять усі, хто мав змогу спілкуватись особисто), справжні професіонали і патріоти. Величезна втрата для нашої держави... p.s. останнім повідомленням, яке я отримав від Дениса в переписці, був український прапор... Вічна пам'ять, вам, друзі!", - написав музикант.

Нагадаємо, вранці 18 січня у місті Бровари Київської області біля дитячого садка впав вертоліт із керівництвом МВС на борту. Загинули голова МВС Денис Монастирський, його перший заступник Євген Єнін та держсекретар МВС – Юрій Лубкович. Загалом внаслідок авіакатастрофи загинули 14 людей, серед них – одна дитина. Ще 25 людей госпіталізували переважно з опіками.

Новини партнерів

Читайте також

Дружина Віктора Розового розповіла про його реабілітацію після серйозного поранення на фронті

Що відомо про стан здоров'я коміка Віктора Розового, який отримав важку травму - захисник планує реабілітацію за кордоном

Позитив після тривалого мовчання розсекретив свою кохану: хто підкорив серце виконавця

Олексій Завгородній із гурту Время и Стекло підтвердив роман з танцівницею Юлією Сахневич - артист показав романтичне відео

Герцогиня Единбурзька, яка приїхала до Києва, зустрілася з Зеленськими: що відомо про її візит

В Україну вперше з 2014 року приїхала представниця королівської родини герцогиня Единбурзька - що відомо про її поїздку, фото та подробиці