Лайм

Топ-5 помилок під час прання, через які гелеві капсули не розчиняються у машинці

Перевірте себе

Чимало сучасних господинь не уявляють своє життя без пральної машини. І якщо ви вже знаєте, чим замінити кондиціонер для прання, щоб білизна була м'якою, а також чим випрати речі, якщо немає порошку, перевірте себе, чи правильно ви використовуєте гелеві капсули. theLime докладніше розповідає про помилки в їх використанні.

Фото: pinterest.com

Чому капсули для прання не розчиняються у воді?

1. Занадто короткий цикл прання

Якщо ви вирішили поставити найшвидше прання, але при цьому використовувати гелеві капсули, а не порошок або рідкий миючий засіб, то ризикуєте знайти в барабані залишки упаковки та гелю.

2. Низька температура води

Гелеві капсули не розчиняються у воді, температура якої 30°С та нижче. Справа в тому, що упаковка, де знаходиться гель, просто не розчиниться у такій холодній воді.

Читайте також: Краще прати руками: 6 типів одягу, які не люблять прання.

3. Велика кількість білизни чи одягу

Не слід перевантажувати пральну машину, якщо ви використовуєте капсули. Може просто не вистачити води, щоб упаковка розчинилася, і таким чином таблетка застрягне у комі білизни.

4. Неправильне використання

Багато господинь за звичкою кладуть гелеві капсули в лоток для порошку або рідкого миючого засобу, проте так робити не можна. Цей вид засобу для прання потрібно поміщати безпосередньо у барабан разом із брудними речами. У відсіку для порошку капсула просто не розчиниться – це не передбачено конструктивними особливостями, тому що порошок із лотка вимивається напором води, а така упаковка ні.

5. Неякісні капсули для прання

Деяким капсулам потрібно більше часу, щоб упаковка відкрилася, і вони розчинилися. Також, можливо, що недобросовісний виробник замість розчинного матеріалу використовував звичайний поліетилен, який природно не розчиниться навіть у гарячій воді та при тривалому циклі прання.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Ми не спілкуємось: Дмитро Коляденко розповів про сварку з Іриною Білик

Дмитро Коляденко зізнався, що більше не спілкується зі своєю колишньою Іриною Білик через неприємну ситуацію

Дуже боляче: Світлана Тарабарова повідомила про втрату рідної людини

Українська співачка Світлана Тарабарова повідомила, що помер її батько – чоловікові було 70 років

Боролася з внутрішніми демонами: Lida Lee прокоментувала свій стан на тлі чуток про алкозалежність

Lida Lee розповіла про своє самопочуття на тлі заяв про проблеми з алкоголем - вона заявила, що боролася з власними демонами