Лайм

Як продовжити життя пральній машині, щоб довше не ламалася: поради експерта

Допоможе дотримання нескладних правил

Пральна машина – та річ в домі, якою ми користуємося мало не кожен день. І якщо за нею не доглядати чи доглядати неправильно, термін її використання може значно скоротитися. Про те, як продовжити життя пральній машині, щоб вона справно працювала та не ламалася якогома довше, розповів виданню Express Бен Піч - менеджер з пральних машин у Haier Europe.

Фото: Getty Images

Діставайте речі одразу після прання

"Якщо залишити вологу білизну в пральній машині, це може призвести до появи цвілі та грибка. Також пам’ятайте, що не слід закривати дверцята відразу після завершення прання, дайте час барабану всередині висохнути", - каже фахівець.

Окрім того, експерт радить завжди тримати в чистоті зовнішній корпус пральної машини. За його словами, дотримання цього простого правила не займе багато часу: "Просто витріть пил на поверхні за допомогою вологої ганчірки. Те саме стосується і скла на дверцятах: регулярно чистіть його вологою ганчіркою, і воно сяятиме як новеньке".

Читайте на тему: Як зберігати пральну машину та одяг в ідеальному стані: поради досвідчених господарок.

Почистіть гумову манжету

Як розповідає Піч, для очищення цієї частини найкраще підійде білий оцет або відбілювач з харчовою содою. Вчасне очищення гумової манжети запобіжить накопиченню бактерій та появі неприємного запаху.

Один із найпростіших способів тримати гумову манжету завжди в чистоті – протирати її після кожного прання вологою ганчіркою.

Очистіть лоток від мийних засобів

Для цього експерт радить дістати ємність та на півгодини замочити її у гарячій воді.

"Щоб видалити цвіль із важкодоступних місць, можна скористатися зубною щіткою. За потреби додайте трохи мийного засобу безпосередньо у лоток для більш ефективного очищення", - пояснює Бен.

Окрім того, раз на два місяці фахівець радить запускати порожнє прання при 60 градусах: "Для отримання ідеального результату додайте дві столові ложки оцту та півсклянки миючого засобу перед запуском прання".

Фото: Getty Images

Читайте на тему: Які засоби побутової хімії не можна змішувати під час прибирання: важливе нагадування.

Вчасно чистіть фільтр

Це потрібно робити кожні 4-6 тижнів.

"Коли ви знімете фільтр, почне витікати вода, тому покладіть на підлогу рушники. Відкрутіть фільтр і випустіть воду. Потім очистіть фільтр, промивши його під гарячою водою. Щільно закрутіть його, встановіть кришку, і готово".

Також перед запуском прання важливо переконатися, що кишені порожні – адже сторонні предмети можуть пошкодити машину чи стати причиною її поломки.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати