Лайм

Без хлорки та хімії: простий засіб проти бруду і бактерій у пральній машині

Цей продукт знайдеться у кожному домі

Пральна машина - чудовий помічник у побуті, який при грамотному використанні здатний добре очистити одяг та освіжити постільну білизну. Щоб машинка завжди справлялася зі своїм завданням, і на речах після прання не залишалися плями, запах поту та інші неприємності, їй потрібне регулярне чищення. Це також важливо робити, щоб запобігти накопиченню вапняного нальоту, плісняви, бактерій та сторонніх запахів у самій пральній машині.

Експерт із прання Кетлін Белл розповіла виданню Express.co.uk, як ретельно очистити пральну машину без використання агресивних хімікатів, таких як хлорка, або дорогих засобів для чищення. Цей продукт є доступним за ціною і є на кожній кухні.

Читайте також: Як освіжити пральну машину, в якій з'явився неприємний запах: простий лайфхак.

Фото: Getty Images

Оцет для чистки пральної машини

"Білий оцет - це екологічно чистий (і набагато дешевший) спосіб утримувати вашу машину в чистоті, вбивати бактерії та запобігати вапняному нальоту", - говорить Кетлін. Її метод з використанням оцту є швидким та простим, а також гарантує, що ваша пральна машина буде працювати більш ефективно та дуже довго.

Читайте також: Поширена проблема: чому порошок залишається у відсіку пральної машини і не вимивається.

Експерт рекомендує налити дві чашки оцту прямо в барабан пральної машини та запустити прання без білизни. При цьому важливо виставити температурний режим не менш ніж 90 градусів.

Після завершення циклу прання протріть гумову манжету пральної машини чистою тканиною, змоченою у мильній воді.
Не забудьте перевірити фільтр, який знаходиться внизу передньої частини машини. Щоб його почистити, відкрутіть, злийте воду та добре протріть.

Фото: Getty Images

Фахівці рекомендують чистити фільтр пральної машини раз на чотири місяці, оскільки там може збиратися волосся, залишки тканини, нитки і навіть монети.

На завершення влийте трохи оцту у відсік для кондиціонеру та знову запустіть порожню машинку, але вже у режимі швидкого полоскання.

Повторюйте всю процедуру чистки кожні 4-6 тижнів і ваша пральна машина завжди буде як нова, без бруду, плісняви та сторонніх запахів.

Фото: Getty Images

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також