Лайм

Що робити, якщо одяг після прання пахне потом: можливі причини та способи їх вирішення

Не поспішайте викидати улюблену річ

Стійкий і неприємний запах поту на одязі може залишатися навіть після прання. Позбутися специфічного аромату буває непросто, особливо якщо брудна білизна випрана не одразу. Наприклад, якщо після занять у тренажерному залі ви залишите спортивний одяг у сумці чи кошику, бактерії, які викликають неприємний запах, з часом розмножуватимуться.

Як позбутися запаху поту на одязі після прання

1. Перевірте пральну машину.

Більшість пральних машин не має функції самоочищення. Залишки порошку, бруд, волосся можуть накопичуватися, створюючи ідеальне середовище для росту плісняви. Тому періодично варто чистити пральну машину спеціальними засобами, що поглинають неприємні запахи.

Важливо, перед тим як закидати спітнілий одяг у пральну машину, потрібно його добре провітрити. Виверніть речі навиворіт і просушіть їх на свіжому повітрі.

Читайте також: Як освіжити одяг без прання та праски: топ-6 швидких лайфхаків.

Фото: Getty Images

2. Використовуйте комплексне прання.

Перед пранням одяг, який погано пахне, варто обробити наступними народними засобами:

  • Оцет. У відро з холодною водою влийте одну склянку оцту, в отриманому розчині замочіть брудний одяг приблизно на півгодини.
  • Харчова сода. Додайте одну склянку соди до прання з миючим засобом і виперіть у холодній воді.
  • Лимонний сік. Знищити бактерії, які викликають їдкий запах поту, здатний лимонний сік. Для цього достатньо додати до прання сік одного лимона.
  • Миючий засіб. Додайте приблизно 30 г прального порошку в миску з холодною водою і замочіть одяг. Залишіть на 30 хвилин.

Після попередньої обробки одним з перерахованих вище способів виперіть одяг за допомогою сильнодіючого миючого засобу, призначеного для видалення поту і шкірного сала.

3. Вивертайте одяг навиворіт перед пранням.

Як відомо, більшість бактерій, які викликають поганий запах, з'являються з мертвих клітин шкіри, шкірного сала та поту. Якщо ви вивернете одяг навиворіт перед пранням, то миючий засіб зіткнеться з більш брудною стороною одягу.

Також враховуйте те, що деякі типи тканин вбирають і утримують запах краще за інші. До таких відноситься поліестер та синтетичні водовідштовхувальні тканини.

Читайте також: Як вивести плями від поту на сорочці: прості засоби, які не підведуть.

Фото: Getty Images

4. Зменшіть обсяг завантаження білизни вдвічі.

Речі, які сильно пропахли потім, періть в кілька заходів. Закиньте в пральну машину меншу кількість білизни – це гарантує, що води буде достатньо, щоб проникнути у волокна та добре очистити одяг.

Щоб досягти кращих результатів, не використовуйте кондиціонер для білизни. Він залишає на одязі плівку, яка затримує бактерії та запахи, зводячи нанівець всю вашу важку роботу. Замість нього спробуйте натуральні пом'якшувачі тканини, наприклад харчову соду та оцет.

5. Сушіть речі на вулиці.

Сушіння одягу на свіжому повітрі - найкращий спосіб повернути речам свіжість. Ультрафіолетові промені вбивають мікроби і видаляють поганий запах, а вітерець допомагає провітрити речі, надаючи їм приємного аромату.

Фото: Getty Images

Новини партнерів

Читайте також

Рожевий ліс, "скелети" та динамічні танці: яким був виступ Сан-Марино на "Євробаченні-2024"

Представниця Сан-Марино на Євробаченні 2024 Megara вразила епатажним образом та сміливим номером - відео виступу

Чим дивували учасники у другому півфіналі "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

Стали відомі імена другої десятки фіналістів Євробачення 2024 - хто потрапив у фінал та якими були кращі виступи шоу 9 травня

Джастін Бібер вперше стане батьком: його дружина Гейлі вагітна

Джастін Бібер стане батьком - його дружина Гейлі Бібер вагітна - пара повідомила радісну звістку в соцмережах - фото та відео