Лайм

Швидкий режим прання підходить не для всіх речей: коли не варто його вмикати

Перевірте себе та розкажіть близьким

Сучасне життя складно уявити без пральної машини, адже це та річ у будинку, якою ми користуємося чи не щодня, особливо якщо у сім'ї є маленькі діти чи вихованці. І якщо ви вже знаєте обов'язкові правила, про які часто забувають перед пранням джинсів, візьміть на замітку корисні поради, для яких речей не варто включати режим швидкого прання. theLime розповідає про це докладніше.

Багато господинь вважають, що, якщо прати всі речі за низьких температур і в режимі швидкого прання, можна заощадити час, гроші та електроенергію. Вони, як правило, замочують білизну в мильному розчині або натирають речі милом, а потім завантажую барабан пральної машини по максимуму і включають швидкий режим. В результаті вони отримують не дуже чистий одяг, та ще й зі слідами миючого засобу чи нерозчиненного порошку.

Фото: pixabay.com

Швидке прання підходить для речей, які ми змінюємо кожен день (блузки, футболки, нижня білизна, шкарпетки). Так як температура води в машинці нагрівається тільки до 30-40°С в такому режимі, то відіпрати стійкі плями, що в'їлися, і сильно брудний одяг не вийде.

Читайте також: 5 поганих звичок під час прання, які шкодять вашій пральній машині.

Які речі не можна прати в пральній машині в режимі швидкого прання?

1. Делікатний одяг

Не можна завантажувати в пральну машинку та прати навіть у швидкому режимі речі, пошиті з дорогих тканин, з мереживом, ручною вишивкою, бісером, намистинками. Їх необхідно прати лише вручну.

2. Рушники та постільна білизна

Швидкий цикл не підходить також для прання рушників та постільної білизни. За короткий час неможливо відіпрати білизну належним чином і позбутися жирних плям на текстилі.

3. Велика кількість одягу чи білизни

Швидке прання виявиться неефективним, якщо завантажити барабан пральної машини повністю. За короткий проміжок часу при повному завантаженні порошок не зможе розчинитись та сповна вимитися, тому залишиться у волокнах тканини.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де дивитися другий півфінал "Євробачення-2024": які країни виступатимуть

Коли розпочинається другий півфінал "Євробачення-2024" і де дивитись трансляцію шоу онлайн в Україні

Другий півфінал "Євробачення 2024" у Мальме: онлайн-трансляція масштабного шоу

Другий півфінал Євробачення 2024 9 травня - дивитися онлайн трансляцію конкурсу - хто виступає та як голосувати за виконавців

Моя безмежна любов: піарниця Сергія Танчинця підтвердила стосунки з музикантом

Сергій Танчинець зустрічається зі своєю піарницею Юліаною Корецькою - дівчина підтвердила стосунки з відомим виконавцем - фото