Лайм

Король Чарльз відвідав українських військових у тренувальному таборі в Англії: фото і відео

Монарх привітав українців та поговорив з ними про ситуацію в країні

Король Чарльз відвідав тренувальний табір у графстві Вілтшир (Англія) та зустрівся з українськими військовими, які проходять там навчання. Daily Mail пише, що монарх вирішив здійснити символічний візит підтримки напередодні річниці повномасштабної війни з Росією.

Фото: Getty Images

74-річний Чарльз із посмішкою потис руку українцям, які після 5-тижневої базової бойової підготовки в Британії повернутися воювати в Україну.

Фото: Getty Images

Фото: Getty Images

Також король зустрів у таборі солдата з Нової Зеландії і взяв участь у хонгі - традиційному привітанні маорі, коли дві людини торкаються одна одної носами.

Читайте також: Чарльз III відвідав українських біженців у Шотландії: як пройшла зустріч.

Фото: Getty Images

Українські солдати були в повному екіпіруванні, тоді як король обрав для візиту повсякденний одяг. Після усмішок та рукостискань Чарльз став серйозним, оскільки військові ЗСУ розповіли йому про поточну ситуацію в Україні.

Фото: Getty Images

Раніше король Чарльз рішуче виступав проти вторгнення Росії в Україну. У лютому він провів приватну аудієнцію із Володимиром Зеленським у Букінгемському палаці. Також він зустрічався з першою леді України Оленою Зеленською, яка була однією з високопоставлених гостей на похороні королеви Єлизавети ІІ.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита