Лайм

Брав участь у затриманнях: Володимир Остапчук розповів про службу в патрульній поліції

Шоумен допомагав правоохоронцям на волонтерських засадах

Володимир Остапчук розповів, як після початку повномасштабної війни три місяці прослужив на волонтерських засадах у поліції Києва, а також порівняв роботу українських та канадських поліцейських.

Приводом для цього стало резонансне затримання чоловіка інста-блогерки Марії My Ray. За словами дівчини, "її побили, а чоловіка - посадили" після того, як патрульні зупинили їх за недотримання безпечної дистанції та інтервалу, невикористання попереджувальних сигналів при зміні напрямку руху.

Фото: instagram.com/mari___my_ray/

На відео з нагрудних камер, яке опублікував перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, патрульні просять документи у водія авто. Той хамить і відмовляється показати посвідчення, після чого поліцейський сам відчиняє двері та просить чоловіка вийти на вулицю. Під час перевірки документів блогерка теж вийшла з машини та почала знімати поліцейських. Коли патрульний відсторонив дівчину рукою, її чоловік накинувся на нього та вчинив бійку, за що був жорстко затриманий.

Читайте також: У Києві джип влетів у швидку - машина екстреної допомоги перекинулася.

Володимир Остапчук у цій ситуації став на бік поліцейських.

"З березня по травень 2022 року я на волонтерських засадах служив у патрульній поліції. Був присутнім на затриманнях і переслідуваннях. Під час воєнного стану поліція має право зупинити авто без пояснення причини. У 99% випадків, якщо ти адекватно поводиться, то поліція спокійно робить свою роботу, - написав телеведучий в Instagram-історіях. - Не всі люди в погонах кристальні та ідеальні, але називати злочинцями просто за те, що ти виконуєш свою роботу?"

Фото: instagram.com/vova_ostapchuk/

Остапчук розповів, що особисто штрафував людину, яка кричала з агресією: "Усі менти продажні".

"Повірте, так як бикують деякі водії при спілкуванні, просто вимагає ангельського терпіння, - зізнався він. - У Канаді, де я прожив 2,5 роки, такий персонаж уже був би за ґратами. І там не проситимуть рукою відійти на 1, 5 метрів, бо цього вимагає закон. Запакували б обох одразу".

Читайте також: Стрілянини не було: Анна Неплях показала, що розбило її авто.

Фото: instagram.com/vova_ostapchuk/

За поліцейських заступився не лише Остапчук, а й інші знаменитості. Так, Коля Сєрга написав, що пишається патрульною поліцією, а модель Анна Неплях, яка неодноразово потрапляла у ДТП і навіть постала через це перед судом, поділилася своїм досвідом.

"Нагадую, як не рамситися з копами і неплакати потім в інсті. 1. Даєш права та документи. 2. Тобі виписують штраф 170 гривень. 3. Їдеш далі", - порадила вона.

Фото: Instagram

Фото: instagram.com/thekolya

Новини партнерів

Читайте також

Герцогиня Единбурзька, яка приїхала до Києва, зустрілася з Зеленськими: що відомо про її візит

В Україну вперше з 2014 року приїхала представниця королівської родини герцогиня Единбурзька - що відомо про її поїздку, фото та подробиці

Тримаємо Часік: військовослужбовець Олег Сенцов поділився подробицями з фронту та показав фото

Олег Сенцов показав нове фото з фронту та повідомив, що наразі разом з побратимами захищає місто Часів Яр у Донецькій області

Путіністка Сніжана Єгорова розкритикувала доньку Стасю Ровінську за її проукраїнську позицію

Сніжана Єгорова прокоментувала проукраїнську позицію своєї доньки Стасі Ровінської - ведуча заявила, що та не знає життя