Лайм

Засновник рок-гурту "Мертвий Півень" Любомир Футорський помер у віці 50 років

Причина смерті українського музиканта не повідомляється

На 51-му році життя помер український музикант Любомир Футорський, який був одним із засновників рок-гурту "Мертвій Півень". Причина та обставини смерті наразі невідомі.

Трагічною новиною у своєму Facebook поділився лідер гурту "Плач Єремії" Тарас Чубай. Музикант зазначив, що Любко Футор написав найкращі пісні для "Мертвого Півня". "Світла Пам'ять та Царство Небесне. Шок і сум", - написав співак.


Любомир Футорський народився 16 листопада 1972 року у Львові. Музикою він почав займатися під час навчання у Львівському державному університеті імені Івана Франка. У цей період і започаткувався гурт "Мертвій Півень".

Перші музичні експерименти колективу відбувалися лише з акустичними інструментами. Саме в такому звучанні гурт отримав перше визнання, перемігши на фестивалях "Вивих" у Львові (1990 рік) та "Червона Рута" у Запоріжжі (1991). Того ж року музиканти записали свій перший альбом "Ето".

Любомир Футорський Фото: facebook.com/lyubomir.futorskiy

Читайте також: На війні загинув український поет та автор пісень Гліб Бабіч.

У 90-ті рокери активно гастролювали по Україні та за кордоном, продовжуючи експерименти зі звучанням електричних гітар та додаванням нових музичних інструментів.

Одна з найвідоміших рис "Мертвого Півня" - пісні на вірші відомих українських поетів, таких як Тарас Шевченко, Максим Рильський, Сергій Жадан та багато інших.

У 2011 році колектив припинив своє існування. За 20 років у складі гурту змінилося 20 музикантів.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита