Лайм

Як часто треба чистити щітку для волосся і чим її можна обробити від бруду

Перевірений лайфхак

На гребінці залишається багато бруду та нальоту – пил, лупа, шкірне сало, частинки шкіри, а також залишки лаків, гелів та інших стайлінгових засобів. Вони потрапляють при наступному розчісуванні на чисте волосся, надаючи їм неохайного вигляду. Щоб волосся було здоровим і доглянутим, важливо регулярно стежити за гігієною гребінця. Як часто чистити щітку для волосся і чим її обробити в домашніх умовах - далі в нашому матеріалі.

Для більшості щіток для волосся та гребінців достатньо щомісячної чистки. Якщо у вас дуже довге волосся або ви використовуєте багато засобів для укладки, можливо, вам доведеться чистити інструменти що два тижні. Рекомендується регулярно видаляти сплутане волосся навколо щетинок, навіть якщо ви не проводите ретельну чистку.

Фото: pixabay.com

Перед тим як приступити до чищення гребінця, приберіть волосся, що заплуталося. Дістати забруднення з круглого гребінця з густими щетинками буває непросто, тому скористайтеся ножицями або будь-яким тонким загостреним предметом, щоб підчепити волоски, які застрягли, та очистити основу щітки. Далі вам знадобиться нашатирний спирт.

Читайте також: Як швидко розчесати дуже заплутане волосся: 3 ефективні способи.

Фото: pixabay.com

Як почистити щітку для волосся нашатирним спиртом

Приготуйте розчин. Змішайте в рівних частинах нашатирний спирт, перекис водню, шампунь та теплу воду. Помістіть в ємність з цією сумішшю гребінець і залиште щонайменше на одну годину. Після чого ретельно промийте щітку під проточною водою та просушіть.

Якщо після цього на гребінці залишилися забруднення, то впоратися з ними допоможе звичайне рідке мило або засіб для миття посуду. Візьміть маленьку щітку і точково пройдіться проблемними місцями, щоб досягти ідеального результату.

Виконуючи процедуру чищення гребінця з нашатирним спиртом важливо дотримуватися запобіжних заходів. Опускайте і діставайте щітку в рукавичках, щоб не пошкодити шкіру рук, а після всіх маніпуляцій добре провітрить приміщення, оскільки пари аміаку шкідливі для здоров'я.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Джастін Бібер вперше стане батьком: його дружина Гейлі вагітна

Джастін Бібер стане батьком - його дружина Гейлі Бібер вагітна - пара повідомила радісну звістку в соцмережах - фото та відео

На "Євробаченні-2024" оголосили порядок виступів учасників у фіналі: під яким номером Україна

alyona alyona і Jerry Heil виступлять у фіналі Євробачення 2024 другими - порядок виступу всіх інших 25 учасників шоу

Еден Голан, участь якої у "Євробаченні-2024" була під загрозою, виступила у другому півфіналі: відео

Ізраїль виступив на Євробаченні-2024 у другому півфіналі 9 травня - Еден Голан спочатку освистали, а потім аплодували їй