Лайм

Почорніла алюмінієва каструля: домашні засоби, які повернуть їй новий вигляд

Спробуйте ці дієві методи

Кожен із нас постійно стикається з різними забрудненнями у побуті, з якими допомагають впоратися підручні засоби. І якщо ви вже знаєте, як почистити виделки між зубцями або що робити, якщо їжа пригоріла в каструлі, візьміть собі на замітку перевірені народні засоби, які впораються з чорним нальотом на алюмінієвій каструлі. theLime вирішив розповісти про прості лайфхаки.

Алюмінієві каструлі швидко і рівномірно передають тепло, але згодом на них з'являються темно-сірі та чорні плями. Це окислення природний хімічний процес, що відбувається в результаті реакції алюмінію з повітрям.

Фото: pixabay.com

За допомогою яких народних засобів можна позбутися чорноти на алюмінієвому посуді?

Розсіл

Заливаємо в алюмінієву каструлю огірковий або будь-який інший розсіл і залишаємо на ніч. Вранці промиваємо як завжди. Замість розсолу можна налити кефір або кисле молоко.

Гірчичний порошок, сіль та оцет

Змішуємо гірчичний порошок, сіль та оцет у рівних пропорціях, щоб вийшла однорідна кашка. Наносимо засіб за допомогою м'якої губки на посуд та залишаємо на 15 хвилин. Потім промиваємо каструлю під теплою проточною водою.

Читайте також: Що зробити, щоби сковорода не пригорала: кулінарні лайфхаки досвідчених господинь.

Лимонна кислота

Якщо каструля почорніла всередині, беремо 2 ст. л. лимонної кислоти та воду. Ставимо посуд із сумішшю на плиту і чекаємо, поки вода закипить і прокипить не менше 10 хвилин. Потім змиваємо залишки та промиваємо під водою.

Щавель

У теплу пору року можна спробувати позбутися плям за допомогою щавлю. Пучок зелені необхідно розкласти в почорнілому посуді та залити водою. Доводимо до кипіння і потім кип'ятимо 30 хвилин на слабкому вогні під кришкою. Потім зливаємо відвар і промиваємо алюмінієвий посуд у проточній воді.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня