Лайм

Лачен відповів на закиди, що брав гроші зі зборів для армії: як він заробляє на життя

Відомий волонтер прокоментував претензії хейтерів

Ігор Лаченков – український волонтер та інфлюенсер. Він є автором Telegram-каналу "Лачен пише", на який підписано понад 1 млн людей. Великі збори для українських військових, такі як "Народний Байрактар", "Ловці шахедів" та "Black Box для розвідки", зробили його популярним. Водночас вони викликали хвилю пересудів з боку хейтерів, і навіть нагродоа Буданова за сприяння військовій розвідці їх не переконала. В інтерв'ю Маші Єфросініної Лачен відповів, звідки бере гроші на життя.

Фото: youtube.com/@mashaefrosynina

Батько Ігоря – юрист, мама – суддя. Через це його медійний успіх деякі злостивці пояснюють зв'язками.

"Люди у нас чийсь успіх часто сприймають, ніби за нього домовилися: "Ось він чийсь син". Майже про всіх багатих людей, таких як Ілон Маск або Білл Гейтс, можна знайти купу статей, що вони з багатих родин. Якщо навіть до них є такі претензії, то що говорити про мене, - розповів інфлюенсер. - Людям так легше пояснювати свій неуспіх".

Читайте також: Змінився через війну: Сергій Притула заявив про завершення кар'єри шоумена.

За законом в Україні будь-який благодійний фонд має право залишати на адміністративні витрати до 20% внесків. Лачен стверджує, що ніколи не брав грошей у людей, які брали участь у його зборах для армії.

Фото: Twitter

"Це жахливо, я б прибрав взагалі дозвіл на 20%. Він більше негативу викликає. Мені пояснювали, що маленькі фонди на це і живуть. Великі фонди, такі як Притули та "Повернись живим", цього не потребують. Вони мають постійних спонсорів, які покривають адміністративні витрати. Час покаже, що ніхто з великих фондів цього не робив - [не брав гроші зі зборів], - відповів Лачен. - Брати з такого процент - для мене крінж. Якщо ти не можеш себе забезпечити - не берись за волонтерство".

Фото: Facebook

Блогер розповів, що його основний заробіток – реклама у трьох Telegram-каналах і донати, які роблять його підписники спеціально для підтримки редакції. Цього вистачає, щоб закривати найбільші витрати – оренду квартири у Києві. Також Лачен зізнався, що одяг він собі не купує - йому його надсилають безкоштовно як інфлюенсеру.

Новини партнерів

Читайте також

Яким був перший півфінал "Євробачення-2024", в якому виступила Україна: відео найкращих номерів

Після першого півфіналу у фінал "Євробачення-2024" пройшли 10 учасників, серед яких alyona alyona та Jerry Heil - відео виступу України 7 травня

На конкурсі вперше за 30 років: як представниця Люксембурга виступила на "Євробаченні-2024"

Люксембург повернувся на Євробачення після 30-річної перерви - хто представляє країну у та яким був виступ виконавиці - відео

Україна вийшла у фінал "Євробачення-2024": коли виступатимуть alyona alyona і Jerry Heil

alyona alyona і Jerry Heil витягли під час жеребкування позицію Вибір продюсера - коли артистки будуть виступати у фіналі Євробачення 2024