Лайм

Як зробити густішими тонкі та рідкі брови: експерти дали 6 порад

Рекомендації фахівців будуть корисними

Густі, чітко окреслені та натуральні брови у 2023 році залишаються великим трендом, але похвалитися ними може далеко не кожна жінка. Власницям тонких та рідких брів експерти візажу та дерматології дали кілька порад у виданні Best Life.

1. Досить вищипувати

Надмірне вищипування може бути шкідливим для брів, навіть якщо ви просто прибираєте волоски, що вибилися із загальної лінії. Доктор медичних наук та дерматолог Йорам Харт пояснив, що так на шкірі утворюються мікроскопічні шрами, де брови більше не ростуть.

Це не означає, що потрібно повністю відмовитись від оформлення брів. Візажистка Йетті Беймс радить відрощувати їх хоча б на 20%, перш ніж вищипувати або міняти форму.

Фото: Getty Images

2. Спробуйте перманентний макіяж

Стандартні процедури догляду за бровами включають їх фарбування, мікроблейдинг і ламінування. Для тонких брів мікроблейдинг може бути найкращим рішенням, оскільки протримається 2-3 роки і допомогає створити бажану форму і товщину.

Щодо ламінування думки експертів розділяються. Так, візажист Рамі Гафні його не рекомендує через вплив хімічних речовин на шкіру та волоски. "Ефект триває лише кілька тижнів, і згодом це може посилити витончення брів", - каже він.

Читайте також: Як не варто фарбувати брови, щоб не виглядати старшою: поради візажиста.

3. Використовуйте сироватку для брів

Сироватки з вітамінами та амінокислотами – ще один популярний спосіб покращити стан брів. Дерматолог Маріса Гаршик пояснила, що вони не обов'язково стимулюють ріск волосків, але можуть їх зміцнити та кондиціонувати. Також розчісування брів сироваткою може допомогти росту за рахунок збільшення припливу крові до області та відлущування шкіри.

4. Навчіться малювати брови

Один із найпростіших способів зробити брови візуально густішими – це макіяж. Поповніть косметичку олівцем для брів, пудрою та гелем. Ці продукти можна використовувати разом чи окремо.

Рамі Гафні радить вибирати олівець на пару тонів світліше, ніж ваш колір волосся. Якщо ви користуєтеся пудрою (тінями) для брів, наносьте її жорстким скошеним пензлем. Після нанесення засобу розтушуйте його та видаліть надлишки: так брови виглядатимуть природно. Гель для брів закріпить макіяж, а їх форма залишиться охайною протягом усього дня.

Читайте також: Як правильно зафарбовувати сивину в домашніх умовах: поради експертів.

Фото: Pinterest

5. Зволожуйте шкіру

Суха і шкіра, що лущиться, є фактором, який може негативно позначитися на стані брів. Йетті Беймс рекомендує зволожувати шкіру, а в області брів робити м'який масаж та розчісувати їх за допомогою щіточки.

6. Виключіть захворювання

Якщо брови сильно порідшали, не зайвим буде звернутися до лікаря. Дерматолог Йорам Харт каже, що окрім старіння та надмірного вищипування провокувати таке можуть медичні проблеми.

"До них відносяться захворювання щитовидної залози, неправильне харчування, дефіцит заліза або вітаміну D, біотину або цинку, - пояснює лікар. - Завжди краще перестрахуватися, ніж потім шкодувати".

Фото: Getty Images

Новини партнерів

Читайте також