Лайм

Як правильно зафарбовувати сивину в домашніх умовах: поради експертів

Рекомендації перукарів стануть у нагоді

Професійне фарбування волосся – задоволення не з дешевих, і сьогодні доступне далеко не кожній жінці. Багато хто зафарбовує сивину в домашніх умовах, і перукарі Даян Грізель та Ліза Еббі розповіли виданню Best Life, як робити це правильно.

Зробіть тест кольору на одному пасмі

Дуже важливо зробити пробне пасмо перед фарбуванням усієї шевелюри. Це гарантує, що ви отримаєте бажаний колір і не злякаєтеся не дуже вдалого відтінку коричневого або жовтого.

"Сиве волосся при фарбуванні в домашніх умовах може піднести як жахливі сюрпризи, так і неймовірно приголомшливі результати, - каже Дайан Грізель. - Ви сильно ризикуєте, якщо спочатку не зробите пробне фарбування".

Оберіть найсвітліше пасмо волосся, пофарбуйте його, зачекайте вказану кількість хвилин, а потім оцініть результат. Так ви убезпечите себе від помаранчевого, зеленого чи фіолетового кольору, який зовсім не схожий на відтінок на коробці.

Читайте також: Колористи порадили, як правильно доглядати за сивим волоссям.

Фото: Getty Images

Оберіть правильний відтінок

Якщо ви сивіюча брюнетка або шатенка, експерти радять обирати відтінок, близький до натурального, або максимум на один-два тони світліший. Блондинкам і сивим пані можна вибирати будь-який колір, який їм подобається. Але якщо колір яскравий (наприклад, рудий) або сильно відрізняється від природного, відросле коріння може виглядати занадто контрастно. У таких випадках колористи рекомендують змішувати відтінки фарби – свій натуральний + бажаний у пропорції 25% та 75% відповідно.

Розрахуйте кількість

В інструкціях до більшості фарб для волосся рекомендується використовувати всю фарбу, що входить до комплекту, але не обов'язково так робити. Особливо, якщо у вас тонке волосся. Сміливо зберігайте невикористаний барвник та окислювач до наступного разу у щільно закритих флаконах. Використайте їх упродовж 30-45 днів.

Читайте також: Як вдала зачіска змінює зовнішність: 7 неймовірних прикладів.

Слідкуйте за часом

Щоб отримати бажаний колір, ніколи не змивайте фарбу раніше рекомендованого часу. Зазвичай він становить 15-30 хвилин. Проявник видаляє ваш власний колір протягом перших 2/3 часу, після чого новий відтінок закріплюється на волоссі. Якщо ж ви змиєте фарбу зарано, є ризик отримати непередбачуваний колір, який, до того ж, не протримається досить довго.

Фото: pexels.com

Не забувайте про брови

Не обов'язково, щоб брови ідеально поєднувалися з кольором волосся, але якщо вони будуть схожого відтінку, це стане однозначним плюсом для вашого обличчя. Пофарбувати брови можна як спеціальним засобом, так і фарбою для волосся. До залишків фарби додайте трохи теплої води та скористайтеся ватною паличкою, щоб нанести її на брови. Не наносьте дуже багато і обов'язково видаліть зайву фарбу зі шкіри обличчя. Потім зачекайте вказаний час та змийте.

Новини партнерів

Читайте також

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу

Як правильно садити картоплю під лопату: оптимальна глибина лунки

Якою має бути глибина траншей, в які висаджують картоплю навесні, коли проводити підгортання, а також як це правильно робити