Напередодні Міжнародного жіночого дня чимало чоловіків думають над тим, чим здивувати свою другу половинку, маму, доньку чи бабусю, а представниці слабкої статі у свою чергу підшукують прості та смачні страви на 8 березня. І якщо ви вже вирішили приготувати на свято весни рулетики з лаваша з крабовими паличками або закуску з оселедцем, урізноманітніть своє меню також іншими закусками. theLime підготував кілька оригінальних рецептів, на які знадобиться мінімум сил і часу.
Печериці, фаршировані овочами
Інгредієнти: великі печериці (6 шт.), твердий сир (50 г), авокадо (1 шт.), солодкий перець (1 шт.), базилік (2 гілочки), зелена цибуля (2-3 шт.), часник (1 зубчик), сіль, спеції.
Приготування:
Печериці промиваємо у проточній воді, потім акуратно, щоб не пошкодити капелюшки, видаляємо ніжки.
Авокадо промиваємо та очищаємо від шкірки. Солодкий перець споліскуємо та вирізаємо насіннєву коробку, часник очищаємо від лушпиння. Базилік і зелену цибулю промиваємо, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.
Всі підготовлені інгредієнти та ніжки печериць подрібнюємо ножем, перемішуємо, додаємо сіль та спеції. Фаршируємо підготовленою сумішшю капелюшка.
Сир тремо на великій терці.
Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером, викладаємо на нього фаршировані печериці та зверху посипаємо тертим сиром.
Розігріваємо духовку до 180°С і запікаємо закуску приблизно 10 хвилин.
Читайте також: Яку начинку покласти до тарталеток: ідеї закусок на святковий стіл.
Хрумкі трубочки з сиром
Інгредієнти: лаваш (70 г – 4 квадратики 12*12 см), курячі яйця (2 шт.), сир (40 г), сметана 15% (30 г), олія (2 г), кріп, сіль.
Приготування:
Яйця заздалегідь відварюємо вкруту – 10 хвилин після закипання. Потім охолоджуємо в холодній воді та очищаємо від шкаралупи. Тремо їх разом із твердим сиром на терці.
Зелень промиваємо в проточній воді, викладаємо на кілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Змішуємо яйця, сир, зелень, додаємо сіль та сметану.
Лаваш нарізаємо квадратиками 12*12 см. На один край лаваша викладаємо начинку, а протилежний край змочуємо водою і все скручуємо в трубочку.
Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо трубочки з обох боків до хрусткої скоринки.
Читайте також: Як приготувати рулети з лаваша в духовці.
Брускета з тунцем
Інгредієнти: кисломолочний сир 5% (40 г), тунець у власному соку (70 г), оливки або маслини (4 шт.), сіль, перець, хліб житній, цільнозерновий (30 г).
Приготування:
З консервованого тунця зливаємо, якщо є, зайву рідину, змішуємо його з сиром і подрібнюємо занурювальним блендером.
Оливки дрібно нарізаємо і додаємо в масу, солимо, перчимо за смаком.
Хліб підсмажуємо у духовці або на сухій сковороді.
Викладаємо скибочки хліба та змащуємо їх сирно-рибним паштетом. Подаємо апетитну намазку з тунцем до столу.
- Раніше ми розповіли, як приготувати соковиті рулетики з лаваша із фаршем.
- Читайте також на theLime рецепт тарталеток з крабовими паличками.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.