Лайм

Вічно в строю: Сергій Притула відреагував на загибель "Да Вінчі"

Дмитро Коцюбайло був народним героєм та героєм України

7 березня у бою під Бахмутом загинув 27-річний комбат Дмитро Коцюбайло, відомий під позивним "Да Вінчі". Смерть молодого героя України сколихнула українців і вони вшановують пам'ять легендарного воїна у соцмережах.

Телеведучий та волонтер Сергій Притула на особистій сторінці в Instagram опублікував фотографію загиблого захисника і написав, що пам'ять про "Да Вінчі", який воював на Донбасі з 2014 року, житиме в Україні та серцях кожного українця вічно.

Фото: instagram.com/siriy_ua

"Піти на війну добровольцем у 18. Провести на фронті третину життя. Здобути славу затятого Воїна, ювеліра арти, справжнього командира! Стати прикладом для наслідування! Стати жахом для ворогів. Стати Народним Героєм і Героєм України. Здобути смерть в бою та залишитись жити вічно у нашій пам‘яті, у назвах вулиць, у іменах дітей, які будуть названі на твою честь, друже! Дмитро Коцюбайло. Друг Да Вінчі. Вічно в строю!", - написав він.

Читайте також: "Буде важко і довго, але ми переможемо": що відомо про загиблого комбата "Да Вінчі".

На болісну втрату відреагували й інші відомі українці. Святослав Вакарчук згадав, як познайомився з "Да Вінчі" та зізнався, що молодий воїн завжди його надихав.

"Загинув Герой України Дмитро Коцюбайло, "Да Вінчі"... Ми познайомилися ще у 2020 році під Авдіївкою. Я приїжджав до нього, його побратимів та посестер не раз... Впевнений, пасіонарний, готовий до будь-яких випробувань, він завжди надихав. Велика втрата! Вічна пам'ять Герою", - написав музикант у Facebook.

Фото: facebook.com/sviatoslav.vakarchuk

"Спочивай з миром. Ми помстимося за кожного загиблого Героя!", - написав режисер Олег Сенцов, який також став на захист України.

Фото: facebook.com/oleg.sentsov

Лідер гурту "Бумбокс" та боєць ЗСУ Андрій Хливнюк, який особисто знав "Да Вінчі", зворушливо вшанував пам'ять героя: "Дякую за честь сказати своїм дітям: "Я знав його, тиснув його руку!". До зустрічі, Дмитре".

Фото: instagram.com/andriihorolski

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Дружина Віктора Розового розповіла про його реабілітацію після серйозного поранення на фронті

Що відомо про стан здоров'я коміка Віктора Розового, який отримав важку травму - захисник планує реабілітацію за кордоном

Позитив після тривалого мовчання розсекретив свою кохану: хто підкорив серце виконавця

Олексій Завгородній із гурту Время и Стекло підтвердив роман з танцівницею Юлією Сахневич - артист показав романтичне відео

Герцогиня Единбурзька, яка приїхала до Києва, зустрілася з Зеленськими: що відомо про її візит

В Україну вперше з 2014 року приїхала представниця королівської родини герцогиня Единбурзька - що відомо про її поїздку, фото та подробиці