Лайм

Присвята до дня народження: переможниця "Голосу країни" випустила пісню на слова Тараса Шевченка

Співачка вирішила підтримати українців, які виборюють свою свободу

Марія Квітка презентувала народну версію пісні "Реве та стогне Дніпр широкий" на слова Тараса Шевченка. Це перший реліз співачки після її перемоги у 12 сезоні шоу "Голос країни". Прем'єра композиції є присвятою до дня народження Кобзаря, який народився рівно 209 років тому.

"Пройшло понад 200 років від його народження, а як бачимо, слова його такі, ніби написані про сьогодення. Якщо Шевченко в ті надскладні часи зміг берегти українське, творити українське, примножити українське, то ми зараз тим паче зможемо вибороти свободу", - прокоментувала фольклористка.

В Instagram Марія розповіла, що її увагу з дитинства найбільше привертав "Кобзар". Бабуся розповідала їй про долю та життя Тараса Шевченка та про те, яким хоробрим був поет. "І я думала про те, як би він радів, якби побачив, що Україна вже незалежна та вільна", - зазначила співачка.

Читайте також: Шевченко – не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета.

"Якось я його сприймала не як відомого недосяжного поета, а як рідну людину, яку хочеться пізнавати більше і більше. А сьогодні мені хочеться вірити, що він десь там дивиться на нас і пишається нашою стійкістю й боротьбою!" - додала Квітка.

Фото: instagram.com/kvitkakvitkakvitkakvitkakvitka

Марія Квітка – збирачка фольклору та стилістка, тому обожнює етнічні українські костюми та автентичну музику. До участі у вокальному шоу дівчина працювала художницею по костюмах на телебаченні. Однак із самого дитинства дівчина мріяла про велику сцену, тому й наважилася взяти участь у "Голосі країни".

Перемогу у фіналі проекту, який з метою безпеки пройшов на станції метро, Марії принесла саме пісня "Реве та стогне" на вірші Тараса Шевченка, які він написав ще в 19 столітті.

Фото: instagram.com/kvitkakvitkakvitkakvitkakvitka

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Представниці України на "Євробаченні-2024" провели другу репетицію в Мальме: фото

Україна провела другу репетицію на сцені "Євробачення-2024" - як виступили alyona alyona і Jerry Heil

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації