Лайм

Марія Квітка стала переможницею "Голосу країни-12": яскраві моменти суперфіналу

Підтримати учасників прийшли запрошені зіркові гості

20 листопада на станції метро пройшов суперфінал вокального шоу "Голос країни". У 12 сезоні з піснею "Реве та стогне" перемогу здобула Марія Квітка з команди "Другого шансу".

Всього у суперфіналі глядачі побачили виступи 16 найкращих вокалістів з чотирьох команд, однак до другого етапу змогли дійти лише четверо – Давид Маскиса, Василь Палюх, Марія Квітка та Сергій Соловйов. Саме Марія набрала найбільшу кількість глядацьких голосів і стала переможницею.

"Насправді я в шоці трошки, але мені б хотілося нам усім сьогодні побажати нашої єдиної великої перемоги. Тому що всі ці речі не мають для нас ніякого сенсу, якщо ми не маємо перемоги у цій війні. А я впевнена на мільярд відсотків, що ми обов'язково все це переможемо", - сказала артистка після оголошення результатів.

Читайте також: Виступ дочки Костянтина Меладзе вирізали з ефіру "Голос країни-12".

Лірична балада "Реве та стогне", яку Квітка виконала у фіналі, була написана видатним поетом Тарасом Шевченком ще у 19 сторіччі як частина твору "Причинна". На сцені переможниця презентувала більш сучасне звучання пісні.

Що відомо про Марію Квітку?

Дівчина з міста Корсунь-Шевченківський, що на Черкащині. Вона є збирачкою фольклору та стилісткою, тому обожнює етнічні українські костюми та автентичну музику.

До участі у вокальному шоу Квітка працювала художницею по костюмам на телебаченні, де підбирала народні вбрання для учасників "Танців з зірками" та "Голосу країни". Проте з самого дитинства дівчина мріяла про велику сцену, тому і наважилася взяти участь у "Голосі країни".

Марія КвіткаФото: instagram.com/goloskrainy_official

"Я приймала рішення піти на "Голос країни" так довго. Так багато було вагань, сумнівів і страху в мені насправді. А зараз я щаслива тим, що змогла перебороти себе і відкритись цьому! Бо особливо сьогодні спів рятує мене і дає сил", - зізнавалася артистка у соціальних мережах.

На "сліпих прослуховуваннях" Марія виконала "Ой летів сизий голубочок" і своїм вокалом змогла розвернути крісла двох тренерів – Святослава Вакарчука та Олю Полякової. Квітка пішла в команду Полякової, але під час "нокаутів" тренерка надала перевагу іншим артистам. Дівчину ж врятували від вильоту народні тренери Олександра Заріцька і Андрій Мацола.

Окрім учасників, у суперфіналі з'явилися запрошені гості, і однією з них була захисниця "Азовсталі" Катерина Поліщук, яку знають за позивним "Пташка". Вона виконала українську колискову "Спи, маленький козачок", яку присвятила хлопцям і дівчатам, які досі перебувають у російському полоні.

У фіналі виступив і український гурт "Антитіла". Музиканти виконали пісню MLNL з однойменного альбому, який презентували у перші дні вторгнення РФ в Україну.

Читайте на тему: Пісня, яка стала символом віри: "Антитіла" наживо виступили на польському "Голосі країни".

Також під час фіналу "Голосу" команди шоу з інших країн підтримали українських колег. Судді американського "The Voice" на чолі з Гвен Стефані звернулася до українців зі словами: "Від сім'ї "Голосу країни" у США до сім'ї "Голос країни" в України! Хочемо вам побажати успіхів у фіналі сезону. Ми підтримуємо вас, наші серця сьогодні з вами".

Підтримали українську версію "Голосу країни" й команди The Voice від Норвегії, Португалії, Чилі, Нідерландів та Перу.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil