Лайм

Держава – це люди: в День українського добровольця Вакарчук зворушливо звернувся до захисників

Артист підготував надихаюче послання

14 березня в Україні відзначають День українського добровольця. В цей день 2014 року перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону, з якого згодом був сформований 1 БОП НГУ ім. Кульчицького.

З пам’ятним днем, який на державному рівні був заснований у 2017 році, наших захисників привітав український виконавець, лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук. У Instagram він оприлюднив відповідне відеозвернення.

"Сьогодні День українського добровольця, і я маю велику честь вітати всіх тих, хто ще з самого початку війни добровільно взяв до рук зброю, щоб захищати нашу державу. Ці тисячі хлопців і дівчат – наочний приклад того, що держава – це люди. І саме цей принцип ми сьогодні захищаємо перед ворогом. І ми обов'язково переможемо. Слава Україні!" – сказав музикант у ролику.

Читайте також: З днем українського добровольця! Зворушливі вітання для героїв.

Шанувальники у коментарях також приєдналися до привітань: "З днем наших добровольців, ангелів-охоронців! Безмежна повага й шана тим, хто від початку війни не склав руки й приєднався до підтримки й захисту України", "Наші ангели-охоронці! Низький уклін Вам", "Слава Україні!", "З днем українського добровольця!", "Разом до Перемоги!", "Вічна ВДЯЧНІСТЬ за все!".

Фото: instagram.com/zelenskiy_official

Фото: instagram.com/zelenskiy_official

Відомо, що від початку широкомасштабної російсько-української війни сотні тисяч українців добровільно вступили до лав ЗСУ та територіальної оборони, аби захищати Батьківщину від загарбників. Багато громадян нашої держави повернулися з-за кордону, щоб взяти участь у захисті України, зокрема, у їх числі спортсмени, знаменитості та люди різних професій.

Фото: instagram.com/zelenskiy_official

Фото: instagram.com/zelenskiy_official

Окрім цього, до нашої країни продовжують прибувати добровольці з різних куточків світу, щоб також боротися з російською агресією. Зголосилися допомогти колишні військовослужбовці з Польщі, Швеції, Данії, Німеччини, Фінляндії, Великої Британії, США, Латвії, Литви, Японії, Нідерландів, Сирії, Лаоса, Індонезії і багатьох інших країн.

Фото: instagram.com/zelenskiy_official

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня