Лайм

Джамала, Монатік, Тополя та інші зірки зачитали вірші Ліни Костенко на честь її дня народження

"Творчість Ліни Василівни надихає, змушує замислитися над вічними темами"

19 березня відома українська поетеса Ліна Костенко відзначила свій 93-й день народження. З нагоди свята українські зірки прочитали її вірші в рамках проекту "Ліна Костенко: відповідь кожному".

Акторка Ада Роговцева, співачка Ніна Матвієнко, мати Кузьми Скрябіна Ольга Кузьменко, власниця ювелірного бренду Валерія Гузема, співак Тарас Тополя, співачка Джамала, виконавець Дмитро Монатік, боксер Олександр Усик – всі вони стали учасниками унікального проекту. Відповідний ролик, тривалістю до 15 хвилин, вже з’явився на YouTube.

Ліна КостенкоФото: instagram

У відео можна побачити, як Джамала прочитала твір, який Ліна Костенко написала у 2015 році – у період початку війни на Донбасі.

Читайте також: В день народження Тараса Шевченка захисники України зворушили прочитанням "Заповіту": відео.

Дмитро Монатік зачитав відомий кожному українцеві вірш Крила. Ролик він вирішив записати прямо у своїй музичній студії.

Лідер гурту "Антитіла" Тарас Тополя постав у ролику у військовій формі на тлі зруйнованої російськими агресорами техніки в Ірпені. Музикант продекламував "Мій перший вірш, написаний в окопі...".

Фото: instagram

ВІдомо, що засновником проекту став режисер Олександр Кулик, співавтором ідеї – Наталія Радченко. Мета ініціативи - вшанування генія слова, поетеси Ліни Костенко, популяризації в її особі української культури та літератури, всього проукраїнського, що в період повномасштабної війни є особливо важливим.

Музику до відео створив відомий скрипаль-віртуоз, композитор, концертмейстер оркестру Львівської національної опери Олександр Божик. Звучить вона у виконанні "Божик Дуо" – подружжя Олександра та Юлії Божиків, інструментального дуету скрипки та фортепіано. Також у ролику можна почути відому композицію Скрябіна "Мам".

Читайте на тему: Мою музику замінили сирени. Наталка Денисенко зворушила прочитанням вірша про життя у війну.

"Для нас, українців, Ліна Костенко – це геній слова, залізна жінка та жива легенда, а її біографія є прикладом для мільйонів українців й невичерпним джерелом мудрості та сили. Творчість Ліни Василівни надихає, змушує замислитися над вічними темами. Хочеться, щоб вона завжди залишалась такою ж сильною, як її поезія, й надалі довго-довго творила, творила в мирній Україні", – зазначається в описі до відео.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків

Винна я: Оля Цибульська повідомила про аварію і показала розбиту автівку

Українська співачка Оля Цибульська потрапила у ДТП в Києві та розбила свій автомобіль - артистка врізалася у паркувальний бар'єр