Лайм

Не садіть густо: головні помилки при посадці картоплі, які псують урожай

Візьміть собі на замітку

Щоб зібрати добрий урожай картоплі, необхідно дотримуватись певних дій, які допоможуть отримати бажаний результат. Перед посадкою бульби необхідно надрізати, а також обробити за допомогою народних засобів. theLime також зібрав для вас поширені помилки, які часто допускають недосвідчені дачники, саджаючи картоплю.

Фото: pinterest.com

Рання або пізня посадка

Якщо картоплю посадити занадто рано, то є ризик, що вона почне замерзати в ґрунті. Або ж картопля стане водянистою – через надто вологий та холодний ґрунт.

Що ж до крайніх термінів, вважається, що її треба посадити до того часу, коли повністю починають розпускатися листочки. Як правило, це початок травня. Найпізніший термін – весняний День Святого Миколая Чудотворця, 22 травня.

Читайте також: Квадратно-гніздовий метод: як садити картоплю для гарного врожаю.

Дуже густа посадка

Картоплі потрібний простір, і тому садити її дуже близько один до одного – велика помилка. Багато хто так робить, сподіваючись, що це може збільшити врожай.

Якщо у вас маленька картопля або надрізана то відстань повинна бути не менше 30-40 см між лунками. А найоптимальніша відстань між рядками – 60-70 см.

Корисний лайфхак: частіше посадіть бульби наприкінці ряду. Якщо в інших рядках картопля десь не дасть паростків, і з'явиться порожнеча – пересадіть туди зайві кущі.

Довгі паростки

Картопля, що сильно проросла, буде дуже довго сходить або ж не зійде зовсім. Якщо паросток довший за 3 см – його потрібно обламати. Якщо менший – краще не чіпати.

Приблизно за тиждень до посадки картоплю потрібно потримати на світлі, щоб у ній накопичилися речовини, необхідні для росту.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників.
  2. Як правильно підживлювати рослини на городі, щоб не зіпсувати врожай: 10 правил.
  3. Чому падає розсада перцю: поширені причини та виправлення помилок.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Чим дивували учасники у другому півфіналі "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

Стали відомі імена другої десятки фіналістів Євробачення 2024 - хто потрапив у фінал та якими були кращі виступи шоу 9 травня

Джастін Бібер вперше стане батьком: його дружина Гейлі вагітна

Джастін Бібер стане батьком - його дружина Гейлі Бібер вагітна - пара повідомила радісну звістку в соцмережах - фото та відео

На "Євробаченні-2024" оголосили порядок виступів учасників у фіналі: під яким номером Україна

alyona alyona і Jerry Heil виступлять у фіналі Євробачення 2024 другими - порядок виступу всіх інших 25 учасників шоу